Джоли с пети режисьорски проект, Брад Пит преговаря за роля

30.01.2015 г.
Джоли с пети режисьорски проект, Брад Пит преговаря за роляСлед като наскоро приключи снимките за третия игрален режисьорски проект на Анджелина Джоли - лентата "Край морето", Брад Пит води преговори за роля в следващия филм, който ще режисира съпругата му.

Преди игралните си ленти, Джоли е режисьор и на документалния "Място във времето" ("A Place in Time") от 2007 г., в който експериментира със снимки из различни места (27) на света, но по едно и също време (12:00 ч. на 11.01.2005 за 3 минути), за да покаже сходствата на човешките мечти и надежди.

Следващите филми на Джоли са игрални - "В земя на кръв и мед" (2011), непоказван в България, за историята на мюсюлманка и сърбин, които се влюбват преди войната и се срещат отново, когато тя е пленена; биографичната военна драма "Несломен" (2014) с премиера у нас на 27 февруари; споменатият "Край морето" ("Bu the Sea", 2015) - романтична драма, поставена във Франция през 70-те години, в която главните роли са на Джоли и на Пит, и сега обявеният като приключенска драма "Africa" по сценарий на носителя на "Оскар" Ерик Рот, на който филм Джоли е не само режисьор, но и продуцент - заедно с могъщия Джон Питърс, известната Дейна Голдбърг, както и Дейвид Елисън под общата шапка на Paramount Pictures / Skydance Productions.

Този пети опит зад камера на 39-годишната Джоли разказва истинската история на кенийския палеоантрополог Ричард Лийки (роден в тогавашна Британска Източна Африка, днес - Кения) и борбата му срещу бракониерите на слонова кост там, които застрашават популацията на африканските слонове през 1989 г. Лийки е автор на книгата "Wildlife Wars: My Fight to Save Africa’s Natural Treasures" (2001 г.).
На снимката: Брад Пит, Ричард Лийки.

Преди година Майкъл Бей ("Армагедон", "Пърл Харбър", поредицата "Трансформърс") възнамеряваше да снима лентата, като от Парамаунт бяха готови с бюджет за снимки и реклама, но той се оттегли от проекта през есента на 2014 г., за да снима - според непотвърдените все още слухове - екшън драмата "13 Hours".

Снимките на "Африка" се очаква да започнат през лятото на тази година, като Джоли се събира по проекта с култовия британски оператор Роджър Дийкинс. Премиерата е насрочена за втората половина на 2016 г. Говори се, че бюджетът на продукцията е около 60 милиона долара.

За Брад Пит "Африка" (2016) е трети общ актьорски проект с Анджелина Джоли след “Мистър и мисис Смит” - на чиято снимачна площадка през 2004 г. двамата се срещат и се влюбват - и предстоящия “До морето” (2015), за който Джоли сподели, че съвместната работа със съпруга й им е помогнала да "се сближат още повече".
Copyright © 2024 Dir.bg.