Съботен buzz

31.01.2015 г.
Съботен buzzСелена Гомес и Джеймс Франко заедно на екран, Вал Килмър опериран, Роби Колтрейн в болница

Красавицата-брюнетка Селена Гомес, която в момента снима драмата "The Revised Fundamentals of Caregiving" под режисурата на Роб Бърнет (изпълнителния продуцент от 19 години насам на късното шоу с Дейвид Летърман по CBS), се събира отново с екранния си партньор от "Купонджийки" Джеймс Франко, за да играят заедно в "In Dubious Battle" ("В неравна борба") по едноименния роман от 1936 г. на Джон Стайнбек. В него се описва икономическата драма на Америка през 1930-те години и борбата между труда и капитала.

Режисьор на лентата ще бъде самият Джеймс Франко, почти на 37 г., който е успял да събере под своето знаме звезден екип - Винсънт Д'Онофрио, Робърт Дювал, Ед Харис, Браян Кранстън ("Годзила", "Арго") и Дани Макбрайд ("Това е краят", "Ваше височество").

Филмът е поставен във "въображаема долина в Калифорния" и изследва темите, разработвани от Стайнбек: груповото поведение, социалната несправедливост, нехуманното отношение на човек към човека - теми, които са актуални и днес.
В сюжета:
трудов конфликт между имигранти, берачи на ябълки, и асоциация на местните земеделци е фонът, на който Джим Нолан (героят на Франко) се включва в профсъюзното движение и много бързо съзрява, когато разбира какво означава организационна работа на терен.

Преди две години, в тв шоуто на Летърман през март 2013 г., Гомес бе заявила, че Франко я е изкарал от нерви. "Снимахме 4 седмици и ето, че той се появява ненадейно в сета, влязъл в своя образ и това ме изкара от нерви. Това беше късмет, тъй като и героинята ми трябваше да изрази това, но аз лично също бях полудяла, така че ми се получи естествено... По-късно, когато вече работехме по рекламата на филма, разбрах, че е един от най-интелигентните хора, които някога съм срещала".

* * * * * * *

Вал Килмър, звездата от "Тумбстоун" (1993), е бил приет по спешност в Университетската болница в Лос Анджелес миналия понеделник, след като е започнал да кърви от гърлото. В крайна сметка е претърпял операция от тумор. В 11:31 ч. вечерта на 26 януари е получено обаждане за бърза помощ, което е прехвърлено на пожарната на Санта Моника, която от своя страна е извозила пациента по линия на борбата с амиотрофичната латерална склероза (АЛС).

Това е същото заболяване, заради което в света премина кампанията "ледена кофа" през миналото лято. Макар то да изисква специални грижи за поддържане на живота, това не непременно означава, че състоянието на Килмър е тежко и че той има това заболяване - екипите по АЛС биват пращани и при други ситуации.

Сред най-паметните филми на 55-годишния Килмър са "Уилоу", "Топ гън", "Доорс", "Жега" , "Батман завинаги", "Целувки с неочакван край" и споменатият "Тумбстоун". Звездата към този момент не бе споменавал за каквито и да било здравни проблеми, макар че през есента видимо отслабна - но след като бе наедрял за известно време.

През 2013 г. той влезе в новините, когато направи сценичната продукция "Гражданинът Твен" - моноспектакъл, който Килмър освен това написа и режисира. Гласът му бе използван същата година в анимацията на Дисни "Самолети", тогава той игра и във филма "Palo Alto" по книгата на Джеймс Франко - със сина си, 20-годишния Джак Килмър (от брака му с британката Джоан Уоли) в главната роля, участваха още Джеймс Франко и Ема Робъртс.

* * * * * * *

Роби Колтрейн - актьорът, който изигра Рубиъс Хагрид във филмите за Хари Потър (напр. "Хари Потър и стаята на тайните"), е бил хоспитализиран в четвъртък, след като му е прилошало при полет от Лондон до  Орландо.

Вижте негова снимка в ролята на проф. Хагрид.

64-годишният шотландски актьор е престоял в болницата само едно денонощие. Това бе достатъчно за злите езици да предположат, че е прекалил с пиенето на летището в Лондон, но негов говорител настоя, че алкохолът няма връзка със здравословния инцидент.

Представителят на Колтрейн уточни, че "по отношение на обвиненията, че е пил на летище Лондон мога да кажа, че той е летял от Глазгоу до летище Гетуик, за да получи връзка до Орландо (Флорида), но полетът е закъснял още в Глазгоу - където живее - поради лошо време и е трябвало да тича от един терминал на друг, за да хване полета в 11:45. При това положение няма как да си е пийвал спокойничко".

Засега няма информация за заболяването на Колтрейн.
Copyright © 2024 Dir.bg.