Нова информация за сай-фай франчайза “Старгейт

05.02.2015 г.
Нова информация за сай-фай франчайза “Старгейт”През лятото на 2014-та година стана ясно, че подготвителната работа по “Старгейт 2” е била прекратена и създателите на оригиналната лента са взели решение да заснемат филм-рестарт, който ще разшири познатата на феновете вселена и ще сложи началото на нова трилогия. Предстоящата лента ще разчита на изцяло нов актьорски състав, но добрата новина за почитателите на първия филм е, че Роланд Емерих отново ще седне на режисьорския стол, а Дийн Девлин поема за втори път продуцентските задължения.

Оригиналният “Старгейт” сложи началото на успешен франчайз, състоящ се от популярен телевизионен сериал (“Stargate SG-1”), книги, видеоигри и комикси. Но, според източници от студията MGM и Уорнър Брос, предстоящият филмов рестарт ще черпи вдъхновение единствено от първата игрална лента.

В продължение на месеци информацията за новия “Старгейт” беше оскъдна, но сега вече се знаят имената на двамата сценаристи, които ще оформят екранната история. Малко по-рано днес от MGM и Уорнър Брос разкриха, че избраниците на продуцентите са Никълъс Райт (“Превземането на Белия дом”) и Джеймс А. Уудс (актьор от “Първичен код”).

Любопитно е да се отбележи, че в момента Райт и Уудс работят по сценария на друг мащабен филм на Роланд Емeрих - “Денят на независимостта 2”.

Очакванията са, че снимките на новия “Старгейт” ще стартират, след като Емерих и Дийн Девлин приключат с работата си по втория “Денят на независимостта”. Фантастичният екшън все още не разполага с актьорски състав, но за сметка на това е вече официално потвърдено, че той ще бъде последван от две директни продължения.

Също както оригиналния филм, бъдещият “Старгейт” ще разказва появата на междузвезден портал, който свързва човечеството с други цивилизации.

Смята се, че бюджетът за снимки на сай-фай екшъна ще надвишава сумата от 100 милиона долара, а самият Роланд Емерих заяви преди около година, че има вероятност лентата да бъде неговият първи триизмерен проект.

Повече детайли за разработването и екипа на новия “Старгейт” се очаква да бъдат разкрити в следващите няколко месеца.
Copyright © 2024 Dir.bg.