Нова информация за филмовата адаптация на романа “Ад

19.02.2015 г.
Нова информация за филмовата адаптация на романа “Ад”След малко повече от два месеца ще започнат снимките на филмовата адаптация на романа “Ад” (“Inferno”). Дело на небеизвестния писател Дан Браун, книгата проследява премеждията на професора по религиозна символика Робърт Лангдън, който вече е познат на широката публика благодарение на появите му в хитовете “Шифърът на Леонардо” и “Ангели и демони”. Носителят на “Оскар” Том Ханкс ще се превъплъти за трети път в образа на Лангдън, а режисурата на “Ад” е поверена на създателя на “Aполо 13” Рон Хауърд.

В продължение на близо две години Ханкс беше единственият актьор, чието име се свързваше с продукцията, но сега от студиото Сони Пикчърс сложиха край на слуховете и разкриха кои други изпълнители ще се появят редом до звездата от “Форест Гъмп”.

В разпространено до интернет медиите изявление от Сони оповестиха, че договори за участие в “Ад” са подписали номинираната за тазгодишен “Оскар” Фелисити Джоунс (“Теорията на всичко”), Ирфан Кан (“Беднякът милионер”), Омар Си ("Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще") и Сийсe Кнусен (“След сватбата”).

Фелисити Джоунс ще играе ролята на млада лекарка на име Сиена Брукс, Ирфан Кан ще се превъплъти в образа на Хари Симс (познат още като “Ректорът”), а Сийсe Кнусен ще изиграе ролята на Елизабет Сински – президентката на Световната здравна организация.

Рон Хауърд: “Исках Том (Ханкс) да бъде заобиколен от актьори от различни държави, чиято енергия ще подчертае новите опасности пред които се изправя Робърт Лангдън. Фелисити, Ирфан, Омар и Сийсe са феноменални таланти, които са почитани както в своите държави, така и в Америка.”

От своя страна, президентът на "Сони Пикчърс" Дъг Белград заяви: “Много е вълнуващо, че правим трети филм за Рoбърт Лангдън и то отново с Том Ханкс, Рон Хауърд и Брайън Грейзър. “Ад” е международно приключение, което ще предостави на зрителите много вълнуващи случки, интриги и напрежение.”

В предстоящата лента главният герой Лангдън обединява сили с младата лекарка Сиена Брукс и се опитва да спре мистериозен враг със слабост към поемата на Данте Алигери “Божествена комедия”. Враг, който заплашва света с нов вид смъртоносна чума. Снимките на “Ад” ще започнат в Италия, а бюджетът надвишава сумата от 100 милиона долара.

Освен режисьор на приключенския трилър, Рон Хауърд е също така и продуцент - в партньорство с Брайън Грейзър (“Шифърът на Леонардо”), Майкъл Де Лука (“Капитан Филипс”) и Андреа Джанети (студио служител в работата по “Като рицарите”). Сценарият е написан от Дейвид Кеп (“Война на световете”).

Българската премиера на “Ад” е насрочена за 14-ти октомври 2016-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.