Водещият на наградите Оскар има нужда от скандал

20.02.2015
Водещият на наградите Оскар има нужда от скандалПодготвящият се за шоуто в неделя вечер актьор Нийл Патрик Харис е казал както на Елън Дедженерис (която води церемонията миналата година), така и на тв водещия Джими Кимъл, че тайно се надява на голям скандал в развлекателния бизнес, който да му помогне в последната минута за неговия монолог в Долби Тиътър.

Наистина, Тина Фей и Ейми Поулър на "Златен глобус" извлякоха максимума от севернокорейския скандал около Сони Пикчърс, както и от скандала около Бил Козби.

В тази връзка водещият на комедийното "Jimmy Kimmel Live" по телевизия ABC направи в сряда предположения за възможните ситуации, от които Нийл Харис да се възползва. Една от тях е актьорът да обяви в последния момент, че не е гей (Харис сключи гей брак през септември 2014 г. с партньора си Дейвид Бърка - бел.ред.). Или дори да има афера с Розамунд Пайк - номинирана за най-добра актриса и негова партньорка от "Не казвай сбогом"...

Сред възможните през следващите 48 часа "скандали" на шега в Холивуд са например използваните пластмасови бебета в "Американски снайперист".

Междувременно, след като гласуването за Оскар вече приключи, 20 от номинираните 44 жени-актриси се събраха на обяд. Той бе даден от белгийската дизайнерка Диане фон Фюрстенберг и воден от двукратната носителкана "Оскар" Хилари Суонк и от бизнесдамата Ан Суийни, доскорошен съпредседател на "Disney Media" и понастоящем телевизионен режисьор. Сред гостенките бяха Мерил Стрийп, Рийз Уидърспун и Розамунд Пайк, чието бебе Атом бе единственият мъж в помещението. Фон Фюрстенберг не бе поканила само известни лица, но и всички номинирани дами - от звукови редакторки до режисьорки на кратки документални филми, които да демонстрират женска солидарност и другарство.

Предположения за очакваните награди:
Според сайта "Златно дерби", обединил мненията на експерти със залози за победителите, най-много шансове за "най-добър филм" има "Бърдмен", следван от "Юношество"; за най-добър режисьор се очаква да бъде обявен или Алехандро Иняриту, или Ричард Линклейтър; най-добър актьор - Еди Редмейн или Майкъл Кийтън (един експерт е дал глас за Брадли Купър), а най-добра актриса - Джулиан Мур.

В прогнозите за поддържащ актьор води Джей Кей Симънс ("Камшичен удар"), а за поддържаща актриса - Патриша Аркет ("Юношество"). Наградата за оригинален сценарий най-вероятно ще отиде при "Гранд Хотел Будапеща", но има гласове и за "Бърдмен"; при адаптираните сценарии предпочитанията са към "Игра на кодове" и "Камшичен удар".

Прогнозите за най-добър оператор фаворизират Емануел Лубезки от "Бърдмен", конкуриран единствено от Ришард Ленчевски (полския "Ида"). За костюми борбата е между "Гранд Хотел Будапеща" и "Вдън горите", за монтаж - между "Юношество" и "Камшичен удар", за грим и прически - особено изострена конкуренция: "Гранд Хотел Будапеща", "Пазители на Галактиката" и "Ловец на лисици".

Очакванията в категорията за най-добра оригинална партитура (музика) са свързани най-вече с "Теорията на всичко" (композитора Йохан Йохансон), като шансове имат още "Гранд Хотел Будапеща" (Александр Деспла) и "Интерстелар" (Ханс Зимър). За най-добра песен вероятно ще бъде обявена "Glory" (на John Legend & Common от филма "Селма").

При визуалните ефекти най-вероятно ще надделее "Интерстелар", но своите шансове имат "Зората на планетата на маймуните" и "Пазители на Галактиката". При анимациите водят предпочитанията за "Как да си дресираш дракон 2", при чуждоезичните филми - за полския "Ида" с подгласник "Диви разкази" ("Relatos salvajes") от Аржентина / Испания.
Copyright © 2024 Dir.bg.