Предвиждания за Оскар 2016

24.02.2015 г.
Предвиждания за Оскар 2016Още незатихнали емоциите около Оскар 2015, сп. Холивуд Рипортър излезе с предвиждания за лентите, които предстои да излязат през настоящата година - и биха влезли в надпреварата за Оскар в началото на следващата 2016 г.

"Омразната осмица" на Уайнстийн Къмпани, премиера на 13 ноември 2015 г. (материал за Тарантино и начало на снимките на "The Hateful Eight") - първите ревюта на сценария на 8-мия филм на Куентин Тарантино не са блестящи, но те не отчитат успоредната работа по направата на продължение на "Джанго без окови", както и великолепния каст с Чанинг Тейтъм, Самюъл Джаксън, Кърт Ръсел, Тим Рот, Майкъл Мадсън и други.

"Джой" ("Joy") на Фокс, 25.12.2015 г. - третият съвместен проект на Дейвид Ръсел с Дженифър Лорънс с разтърсваща история за изобретателката на "чудния моп" (самоизстискващата се бърсалка за под) Джой Мангано. Героинята продава изобретението си на хоум-шопинг тв мрежата QVC, като преодолява много лични и финансови предизвикателства, за да се превърне в успешен предприемач.

"Аз, Ърл и умиращото момиче" ("Me and Earl and the Dying Girl") на Фокс Сърчлайт, който вече мина на 25 януари на фестивала в Сънданс. Подобно на "Камшичен удар" и "Юношество", нищо чудно и този пробив на Сънданс - голямата награда на журито плюс наградата на публиката - да отведе филма на Алфонсо Гомес-Рехон до Оскарите. Освен това, кариерата на режисьора започва като личен асистент на Мартин Скорсезе, Нора Ефрон, Робърт Де Ниро и Алехандро Иняриту!

"Възкръсналият" ("The Revenant") на Фокс, 25.12.2015 - Алехандро Иняриту продължава работата си след "Бърдмен" с този епичен уестърн, в който участват Том Харди и брадясалият Леонардо ДиКаприо като трапери за кожи в индианската провинция.

"Мостът на шпионите" на Дисни, 16.10.2015 г. (с работни заглавия "St. James Place", "United Cold War Thriller" и "Spielberg Cold War Spy Thriller") - първи филм на Стивън Спилбърг като режисьор след "Линкълн" от 2012 г. В него двукратният носител на "Оскар" Том Ханкс
играе адвокат, нает от ЦРУ да спаси задържан в Съветския съюз през 1960 г. американски пилот на разузнавателен самолет.

"Стив Джобс" на Юнивърсал, 09.10.2015 г. ("Steve Jobs") - дали Дани Бойл ще успее да "дръпне" към Оскарите? Майкъл Фасбендър е в ролята на легендата на компания "Apple" по изпълнения с диалози сценарий в три действия на Ерън Соркин, написал още биографичните драми "Кешбол" и "Социалната мрежа".

"Суфражетка" на Руби филмс / Pathé Великобритания, 11.09.2015 г. ("Suffragette") - историята на английската сценаристка Аби Морган все още търси своя американски дистрибутор. Морган е световноизвестна със сценария си за "Желязната лейди" 2011, с Мерил Стрийп и Джим Бродбент, както и с майсторската адаптация за "Невидимата жена", 2013 с Рейф Файнс и Фелисити Джоунс. В новия филм историята е за ранните дни на феминисткото движение - а намирането на разпространител ще бъде много лесно с участието в него на звезди като Хелена Бонъм Картър, Мерил Стрийп, Кери Мълиган и Брендън Глийсън.

"Тръмбо" с дистрибутор в САЩ "Bleecker Street Media", още неуточнена дата на премиера през 2015 г. ("Trumbo") - Браян Кранстън е в главната роля в този поглед на режисьора Джей Роуч върху историята на Далтън Тръмбо, големия холивудски сценарист, чиято кариера е прекратена през 40-те години на 20 век: той попада в черните списъци на преследваните тогава комунисти. Напълно възможно е тази история да мотивира членовете на Академията да гласуват за нея.

На снимката: кадър от "Me and Earl and the Dying Girl", ©Fox Searchlight
Copyright © 2024 Dir.bg.