Роклята на Лупита Нионг'о върната, перлите били фалшиви

01.03.2015 г.
Роклята на Лупита Нионг'о върната, перлите били фалшивиПроизведението от колекцията на Калвин Клайн, създадено специално за актрисата от мексикански произход, бе върнато на мястото на престъплението.

Нионг'о облече роклята с 6000 перли за първи и последен път за церемонията на Оскарите преди седмица. Сега дрехата отново се намира в хотел Лондон в западен Холивуд, откъдето бе открадната. Шерифството на област Ел Ей съобщи, че детективите от западен Холивуд са получили обаждане от представител на медия, който ги е информирал, че анонимен глас се е обадил и че роклята се намира в изоставена баня на втория етаж на хотела. Там детективите са я открили в сак за дрехи, оставен под умивалника.

Мистериозният крадец е свалил няколко перли и веднага е отишъл в центъра на града, за да провери колко струват. За негово нещастие се оказало, че всички перли са изкуствени. Затова той набутал струващата $150 000 рокля в сак, оставил го обратно в хотела и се обадил на интернет списанието TMZ, за да съобщи на света яда си от "фалшивите екскременти на Холивуд".

Детективите сега работят със собствениците на дрехата, за да потвърдят нейната автентичност. Засега няма арестуван, но от полицията твърдят, че автентичността на перлите няма значение за провежданото разследване.

Франсиско Коста, който е дизайнер на роклята и работи като творчески директор на "Calvin Klein Collection", публикува своя декларация в "Women's Wear Daily". В нея той казва: "Всички в Калвин Клайн сме удовлетворени, че местоположението на роклята е установено. Това бе едно удивително сътрудничество между марката и Лупита, а роклята върху нея изглеждаше наистина изискано. След като ни бъде върната, ще можем да реставрираме и съхраним тази рокля, тъй като тя се превърна в част от историята ни".

Самата актриса, носител на Оскар от миналата година за "12 години в робство" и представила на тазгодишния Оскар категорията "поддържаща мъжка роля", добави: "Сътрудничеството с Франсиско за моята оскарова рокля бе специално и незабравимо изживяване. Радвам се, че вероятно е намерена. Тя е едно безвременно и безценно произведение на изкуството".
Copyright © 2024 Dir.bg.