Подготвя се римейк на култовия италиански хорър “Кошмарен град”

05.03.2015 г.
Подготвя се римейк на култовия италиански хорър “Кошмарен град”70-те и 80-те години често биват определяни като Златната ера на италианското хорър-кино. Един от най-известните представители на тази филмова вълна е режисираният от Умберто Ленци “Кошмарен град” ("Incubo sulla città contaminata" / “Nightmare City”). Световната премиера на филма се състоя през 1980-та година и благодарение на впечатляващите грим-ефекти и натуралистични сцени той продължава да се радва на голяма популярност сред най-запалените почитатели на екстремните хорър-заглавия.

С надеждата да повтори този успех, режисьорът на “Нощта на живите мъртви” (1990) Том Савини оповести, че планира да заснеме римейк на “Кошмарен град”, чиято история ще черпи вдъхновение от миналогодишната медийна истерия около вируса Ебола.

Савини има значителен опит в хорър-жанра и - освен режисьор на “Нощта на живите мъртви” - е и един от най-известните специалисти по грим-ефекти в Холивуд (сред заглавията, по които е работил, се открояват “Петък 13-ти”, “От здрач до зори” и “Зората на мъртвите”).

Режисьорът на оригиналния “Кошмарен град” Умберто Ленци ще продуцира новата версия, а оператор на продукцията ще бъде ветеранът зад “Джурасик парк” и “Завръщане в бъдещето” Дийн Кънди.

Том Савини: “Това няма да бъде безличен римейк, а вълнуващ филм със социални теми, който е отчасти вдъхновен от истински събития и напълно истински заплахи. Искам да предоставя на зрителите нещо наистина интересно и ужасяващо. С този филм ние ще отдадем почит на класики като “Зомби”, “Мъглата”, “Нощта на живите мъртви” и “Нападение над участък 13”.”

Историята на новия “Кошмарен град” ще разказва за последиците от пристигането на кораб в Маями, който превозва заразени с Ебола и проказа хора. Скоро след пристигането си, деформираните пасажери започват да нападат жителите на града. Единствените, които имат куража да се изправят срещу смъртоносната заплаха, са журналистът Дийн Милър, неговата съпруга Ана и няколко работници от местната телевизия.

Все още няма избрани актьори за главните роли, но вече се знае, че плановете на Том Савини са да заснеме лентата до края на тази година.

По-подробна информация за екипа на “Кошмарен град” ще бъде разкрита в следващите няколко месеца.
Copyright © 2024 Dir.bg.