Филм за родната музикална действителност набира средства

13.03.2015 г.
Филм за родната музикална действителност набира средстваВ рамките на Sofia International Film Festival 2015 ще се излъчи фестивалната версия на филма на белгийския режисьор Андре Шандел "Life is an eternal swing" (“Животът е безкраен суинг”), който разказва за родната музикална действителност.

Лентата е заснета в България, с участиетото на суинг триото “Sentimental Swingers”, Мишо Йосифов,  Велислав Стоянов  и Димитър Шанов. Филмът представя страната ни пред света по един различен, интимен начин. Изпълнена с музика, спомени и усещания, предадени от музикантите, историята е разказана и от гледната точка на режисьора - чужденец, който от десет години споделя начина на живот у нас, с героите в лентата. Всички те са част от така нареченото “изгубено поколение”. С падането на Берлинската стена 2 милиона млади българи напускат страната завинаги, но някои остават. да живеят тук, като нормални хора, но в една не дотам нормална държава.

Снимките стартират през 2013 година точно след третия рожден ден на Sentimental Swingers и приключват година по-късно - през есента на 2014. Заснемането лентата вдъхновява триото и в края на 2015 те решават да издадат своя едноименен сингъл, който включва трите песни от филма - „Циганско лято“, „Аз не правя така“ и „Life is An Eternal Swing“.

Продуцентите на филма, между които са и талантливите певици, стартират и кампания за набиране на средства за заплащане на авторските права по филма.
„Във филма звучат известни песни на The Andrews Sisters и само заплащането на правата за тяхното използване ще ни позволи да направим лентата достъпна за широката публика по света и у нас. Затова, по примера на групи като One Republic, актьори като Джеймс Франко и сериали като „Вероника Марс“, които реализираха успешни кампании през платформата Indiegogo, ние стартирахме кампания за набирането на $15 000 за Life is an eternal swing”, коментират Рони, Деси и Вера от Sentimental Swingers.

“Ще бъдат необходими средства и за правата за ползване на архивни кадри от близката история на България, които БНТ ни отпуска като ко-продуцент, но не на 100%!”, допълва Андре Шандел (на снимката).

В Indiegogo всеки може да стане част от идеята с различна сума, като най-малката е 5 долара. В знак на благодарност може да получите различни “облаги”, на различни стойности: ако ивестирате $5 във филма, ще Ви бъде изказана специална благодарност от момичеата от Sentimental Swingers в социалните мрежи. Ако пък подкрепите излъчването на филма с $50, може да Ви бъде доставена бутилка вино от лимитирана серия.

Indiegogo е световна платформа за набиране на средства за стартиране и приключване на независими проекти и добри идеи. Примерите, в които този модел работи в полза на изкуството, са много. Повече информация за набираните средства и начините за включване в кампанията може да получите на този адрес: Life Is An Eternal Swing, film
Copyright © 2024 Dir.bg.