За продукцията “Девойка французойка

За продукцията “Девойка французойка”Старла Грейди е красива, умна, винаги център на внимание девойка, която  разбира се, печели винаги и във всичко. Но ето, че на сцената се появява конкурентка. Новото момиче в града носи барета, и както вървят нещата е на път да отмъкне короната на Старла. Но коя е тази прелъстителка, така бързо  завоювала позиции в гимназията “Сплендона”, Тексас?
Създателите на сценария на  “ДЕВОЙКА ФРАНЦУЗОЙКА”, класическа комедия за рисковете на славата и тийнейджърската завист - Ламар Деймън и Робърт Лий Кинг искрено се забавляват докато работят по него.  “Има една доста тънка разлика между директната комедия и тази с непрекъснати поврати и обрати.” обяснява изпълнителния продуцент Бърнд Айхингър.
Центърът на събитията на тази вихрена комедия е градчето Сплендона в Тексас. Момичето, което се бори за трона на Старла, би трябвало да е девойче от Франция, пристигнало на обучение в САЩ. Но такава ли е наистина? Това е разковничето в тази заразително забавна тийнеджърска комедия, която изобилства от хумористични и неочаквани обрати.”


Кой кого?

Джейн Макгрегър оставя много приятно впечатление с първата си филмова роля, след участието в популярния MTV-сериал ‘Live Trough This’. Тя наистина се справя чудесно с кино дебюта си в ролята на Старла в “Девойка, Французойка”. Напълно в традициите на Бет Дейвис във “Всичко за Ева”, Старла е красавицата на Сплендона, кралицата на красотата, която трябва се пребори със съперница, пристигнала незнайно откъде. Макгрегър много убедително се въплъщава в ролята на амбициозната и енергична девойка. “Старла посреща всяко предизвикателство с кураж и решителност.” споделя новоизгряващата звезда. “Тя е самоуверена и влага цялата си енергия в преследване на кариерата-мечта – телевизионна водеща в един от най-големите американски информационни канали. Тя е продукт на собствения си плосък свят, и понякога може да бъде доста жестока, макар и  да не го осъзнава.”
Пайпър Парабо, която изгря в хита на Джери Брукхаймър “Грозна като смъртта” изпълнява ролята на съперницата на Старла, Женвиев ЛеПлюф. Парабо приема с радост предизвикателството на тази роля, което я представя в напълно различно амплоа. “Една приятелка актриса ми бе казала, че ролите на злодеи и мошеници предлагат най-големи възможности за изява на актьора и това наистина ме мотивира да приема ролята. “Женвиев е обсебена от стандарта на живот на Старла, и именно това я вкарва в куп неприятности. Измамният й външен вид кара всички да се отнасят приятелски с нея. Женвиев е самата учтивост, а истината всъщност е, че върти всички на малкия си пръст.”
Мелани Мейрън избира Майкъл МакКийн, познат от много комедии, за ролята на сексуално обремененият учител по френски мосю Дюк, който не може да се владее и губи контрол сред тийнейджъри и миниполи. “Познавам Майкъл от много години” – споделя режисьорката – “Майкъл е фантастичен импровизатор и страхотен комик. Вярвах, че ще придаде дълбочина на героя и истинско присъствие във филма. Когато го поканих за ролята, той прие без да се замисля, и три дни по-късно бе на снимачната площадка.”


Светът на богатите  

“ДЕВОЙКА ФРАНЦУЗОЙКА” е забавна комедия за напрегнатото, изпълнено с надпревари ежедневие на тийнеджъра от луксозния квартал. Облеклото и специално създадените костюми показват новобогаташкото семейство, което  чрез външния си вид иска да внуши стил, отговарящ на средата, в която живее, а това е процес, в който обикновено се забравят истинските семейни ценности. Бляскавата среда и леко вулгарното усещане в дома на сем. Грейди символично внушава фалшивите ценности, които позволяват на една красива измамница да си играе с цялото общество.
Фундаменталната идея на декора е да покаже новозабогатялото семейство в пълния му блясък. “Семейство Грейди живее в огромна, авангардна къща,” споделя оператора на продукцията Чарлс Мински. “За да изглеждат блестящо момичетата, заляхме лентата с ярки, искрящи цветове, които да отразяват тяхното богатство. “Девойка французойка” е филм  за това заможно общество. Там, където някога са пасли кравите, сега има огромна постройка. Ние искахме да илюстрираме именно това противоречие в един микрокосмос.”
Целият екип е очарован от работата на художника по костюмите, Джулия Кастън, която с индивидуалните си решения създава отличителните характеристики на героите – от срамежливата френска тийнеджърка, до понатруфената лейди Грейди.
Copyright © 2024 Dir.bg.