Актьорския състав на - “Девойка французойка

Актьорския състав на - “Девойка французойка”Пайпър Парабо (Женвиев ЛеПлюф)

След дълго издирване на актриса за главната роля в “Грозна като смъртта” (“Coyote ugly”), продуцентът Джери Брукхаймър се спира на Пайпър Парабо. Подобно на сценария на филма, Пайпър идва в големия град и успява да се утвърди с цената на много усилия. Актрисата пристига в Ню Йорк от съседния щат Ню Джърси. Преди това изучава театрални изкуства – актьорство и режисура, в университета в Охайо.  Прекарва и едно лято в Хърватска, къде учи пантомима.  
Още като малка Парабо се посвещава на актьорството, като поставя на “сцена” адаптации на любимите си книги в хола на баба си. След като се дипломира успешно, Пайпър пристига в Ню Йорк, където започва работа като сервитьорка в коктейл бар, докато не получава роля в първия си сериозен филм на режисьора Марк Левин в “WHITEBOYS”. Следващата роля на Пайпър е Карън Симпати, ФБР агентка в екшън версията за големия екран на класическата телевизионна анимация “THE ADVENTURES OF ROCKY and BULLWINKLE”.  Робърт ДеНиро е продуцент на лентата и участва в нея заедно с Рене Русо и Джейсън Александър, както и разбира се анимираните катеричка и лос. Една седмица след края на снимките в тази продукция, Пайпър получава покана за главната роля в “Грозна като смъртта”. Талантът на Пайпър изгрява в ролята на очарователната, но изключително притеснителна Вайълет Станфърд от предградията на големия град, която преследва мечтата си да стане певица. Филмът постига невероятен успех и Пайпър става мигновено любимка на зрителите от цял свят.  
В “Девойка французойка” 23 годишната актриса разкрива невероятния си талант и като комедийна актриса, с блестящата си трансформация в ролята на френска ученичка, пристигнала на обучение в Тексас, с подготвена схема за отмъщение срещу любимката и кралицата на едно малко градче. В тази черна комедия, Пайпър доказва таланта си да се превъплъщава в различни роли.
Романтичната комедия “A PIECE OF MY HEART” е най-новият филм с участието на Пайпър, заедно с австралийския секс символ Мартин Хендерсън.


Джейн Макгрегър (Старла Грейди)

Джейн Макгрегър прави кинодебюта си с “Девойка французойка” в ролята на перфектната американска тийнейджърка, която на всяка цена трябва да  предотврати плана на съперницата си от Франция, целяща да узурпира трона й.
Джейн Макгрегър се прочува с участието си в сериала на MTV “Live Through This”. Преди това, в продължение на 5 години, Джейн приема различни предизвикателства, в които трупа опит като телевизионна актриса. Снима се в телевизионни продукции като "Noah" на Тони Данца, "Our Guys: Outrage at Glen Ridge" с Али Шийди и Ерик Столц, “Y2K“ на NBC и “The Patty Duke Story“ на  CBS; “Bang Bang You’re Dead“, филм изследващ насилието в училищата. В момента се снима в канадската продукция “Flower and Garnet“ с продуцент Триш Долман.  


Трент Форд (Ед Мичъл)

Новакът Трент Форд израства в Кливланд, Охайо и Лондон, Великобритания, понастоящем учи английска литература в Кеймбридж. В университета участва в постановка по класическата пиеса на Тенеси Уилиамс “Трамвай желание” в ролята на Мич,  а впоследствие се присъединява към шекспировата трупа на университета, където прави такива роли като глупака в “Крал Лир”, Хенри, принц на Уелс в  “Крал Хенри IV – Част 1” и Джон от Гонт, Дюк на Ланкастър в “Ричард  II”.
Форд прави филмовият си дебют в “DEEPLY”, показан за първи път на филмовия фестивал в Торонто 2000. След ролята му в “Девойка французойка” като фотограф, който успява да излезе от анонимност и да спечели сърцето на Старла Грейди, Форд участва в продукцията на Робърт Алтман “Госфърд парк”.
Copyright © 2024 Dir.bg.