Задава се трети филм от екшън-поредицата “Мачете

07.04.2015 г.
Задава се трети филм от екшън-поредицата “Мачете”През 2010-та година по българските и световни киноекрани тръгна grindhouse-лентата на Робърт Родригес “Мачете”. Заснетата с бюджет от около 10 милиона долара продукция натрупа в световен мащаб малко над 44 милиона долара и регистрира стабилни продажби на DVD и Blu-ray пазара. Това постижение доведе до направата на продължението “Мачете убива”, в което освен изпълнителя на главната роля Дани Трехо участваха още Чарли Шийн, Лейди Гага, Мел Гибсън и Антонио Бандерас.

Въпреки по-големия бюджет и по-силна реклама “Мачете убива” не успя да подобри постижението на предшественика си и приключи своя кинопоход с разочароващи приходи в световен мащаб от едва 15 милиона долара.

Малко след премиерата на филма Робърт Родригес и Дани Трехо заявиха, че имат намерение да направят и трета част, която от своя страна ще черпи вдъхновение от фалшивия трейлър “Мачете убива отново…в космоса” (който бе показан в началото на втората част).

Въпреки готовността на Родригес и Трехо много холивудски анализатори заявиха, че разочароващото представяне на продължението в бокс офиса е на практика сложило края на ексцентричната поредица.

Но сега, близо две години след появата на “Мачете убива”, самия Дани Трехо изненадващо оповести, че вече е започнала подготвителната работа по третата част. В кратък разговор за Halloween Daily News 70-годишния актьор заяви, че снимките на лентата ще започнат малко по-късно тази година, а Робърт Родригес отново ще седне на режисьорския стол.

Трехо: “С Робърт се подготвяме за следващия “Мачете” и това е страхотно. Започваме снимките на филма тази година.”

Официалното заглавие на третата част е “Мaчете убива в космоса” (“Machete Kills In Space”), а бюджетът за снимки се очаква отново да бъде осигурен от независимото студио на Робърт Родригес Troublemaker Studios.

Кастингите за поддържащи роли все още не са започнали и за момента Дани Трехо е единственият изпълнител, чието име се свързва с проекта.

Ако всичко протече по план, “Мaчете убива в космоса” ще тръгне по кината през втората половина на 2016-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.