Еди Редмейн с главна роля в сценарния дебют на Джоан Роулинг

12.04.2015 г.
Еди Редмейн с главна роля в сценарния дебют на Джоан Роулинг33-годишният носител на Оскар за "Теорията на всичко" Еди Редмейн е фаворит за ролята на Нют Скамандър в спин-офа на "Хари Потър" от Warner Bros. - "Fantastic Beasts and Where to Find Them". Информацията е на "Варайъти".

Книгата "Фантастични животни и къде да ги намерим" е написана от световноизвестната вече английска писателка Джоан Роулинг и издадена през 2001 г. Сюжетът й съдържа магизоологията от учебника на Хари Потър, разработена от зоомага Нют Скамандър и описваща 75 магически видове, срещани по света. Скамандър събрал информацията за учебника си чрез наблюдения по време на своите пътешествия из пет континента. В света на Хари Потър книгата е задължителен учебник за първокурсниците в Хогуортс и се използва в часовете по Защита срещу черните изкуства.

С предстоящата филмова трилогия в жанра приключенско фентъзи, Джоан Роулинг прави своя дебют като сценарист. Премиерите на трите последователни филма са насрочени за ноември 2016 г., ноември 2018 г. и ноември 2020 г. Самата Роулинг твърди, че трилогията не е нито предшественик, нито продължение на "Хари Потър", а разширява света на магьосниците и вещиците в световен мащаб.

Наскоро Еди Редмейн влезе в "Датското момиче" ("The Danish Girl") - биографична драма на английския режисьор Том Хупър по едноименния роман от 2000 г. на американския писател и изпълнителен директор на издателство "Random House" Дейвид Ебършоф. Редмейн все още не е получил официална оферта за роля във "Фантастични животни и къде да ги намерим", но режисьорът Дейвид Йейтс твърди, че във фокуса му са съвсем малко актьори за образа на Нют Скамандър и че Редмейн е фаворитът. От Warner Bros. са отказали коментар, но според слуховете едно от възможните имена е това на Никълъс Хоулт, с когото студиото е работило по предстоящия "Лудия Макс: Пътят на яростта".

Филмът е поставен в Ню Йорк около 70 години преди началото на Хари Потър-сагата. Освен приключенията на Скамандър, има още 4 главни роли - на две американски момчета и две американски момичета, за които студиото търси актьори.

Поредицата на Warner Bros. за Хари Потър, която започна през 2001-ва и приключи през 2011 г., донесе на своите инвеститори над 7 милиарда долара и е най-големият филмов франчайз за всички времена досега. Новата поредица "Фантастични животни" ще бъде разработена през няколко платформи на студиото, включително дигитални, за потребителски стоки и за игри, както и във връзка със сайта на Роулинг "Pottermore.com", обединяващ онлайн развитието на книгите за Хари Потър.

Warner Bros. имат опит и в съвместна работа с Еди Редмейн - по приключенския фентъзи екшън "Пътят на Юпитер", в който Редмейн изигра ролята на злодея срещу положителния герой на Чанинг Тейтъм. Макар лентата да не оправда очакванията в боксофиса, британецът се радва на засилено търсене след своя Оскар и от Уорнър биха били щастливи да бъдат заедно в бизнеса.
Copyright © 2024 Dir.bg.