Ще има ли продължение екшънът “Need for Speed”?

14.04.2015 г.
Ще има ли продължение екшънът “Need for Speed”?В началото на 2014-та година по българските и световни киноекрани се завъртя триизмерната филмова версия на популярната серия видеоигри “Need for Speed”. 100-милионната продукция на режисьора Скот Уо се провали в северноамериканския бокс офис, но благодарение на успешния кинопоход в Китай световните й приходи достигнаха сумата от 200 милиона долара. И въпреки че това постижение не може да бъде окачествено като голям международен успех, “Need for Speed” е на път да се сдобие с директно продължение.

Преди три дни беше оповестена новината, че няколко големи китайски филмови компании са обединили сили с американските продуценти на оригиналния филм и плана е снимките на “Need for Speed 2” да стартират през втората половина на тази година. Продукцията все още няма режисьор и сценарият не е завършен, но все пак очакванията са, че познатите от първата част актьори Ерън Пол, Имъджен Путс и Рамон Родригес ще се завърнат отново в главните роли.

По-голямата част от бюджета на “Need for Speed 2” ще бъде отпуснат от китайските компании China Movie Channel, Jiaflix и 1905 Pictures, за които е важно да се отбележи, че участваха и в направата на най-успешния филм на 2014-та година - “Трансформърс: Ера на изтребление”. Част от снимките на втория “Need for Speed” ще протекат именно в Китай, а в актьорския състав ще присъстват много китайски изпълнители.

Президентът на "China Movie Channel" Ин Чао: “За нас е чест да работим по този страхотен проект. Това филмово сътрудничество за пореден път свързва китайската и западната култура. Надяваме се, че работата с талантливия екип на “Need for Speed” и хората, които превърнаха “Трансформърс 4” в безпрецедентен успех сред китайската публика, ще създаде следващия голям международен филмов франчайз.”

Режисьорът на първия “Need for Speed” Скот Уо се подготвя за снимките на високобюджетния екшън “Inversion” и едва ли ще се завърне за продължението. Според източници, близки до сайта The Wrap, в следващите няколко седмици ще стане ясно кой ще поеме режисурата на китайско-американската лента и кои актьори ще подпишат договорите за участие.

Все още не е потвърдено, но според слуховете бюджетът за снимки на “Need for Speed 2” ще бъде “значително по-малък” от този на оригиналния филм.

В най-добрия случай продължението ще се завърти по световните киноекрани в края на 2016-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.