Дензъл Уошингтън за първи път в продължение

23.04.2015 г.
Дензъл Уошингтън за първи път в продължениеОт Сони днес обявиха продължение на трилъра "Закрилникът", в който се очаква Уошингтън отново да изиграе бившия командос Робърт Маккол. "Зaкрилникът 2" ще стане първото продължение в кариерата на актьора, в което той ще участва.

В договора му за първия филм отсъства клауза за продължение, което можеше значително да вдигне цената за участие. В крайна сметка съобщението предполага, че сделка има или в скоро време ще има.

Филмът направи солидните 192 милиона долара в бокс офиса и се движи добре и в каналите за домашно разпространение. Студиото е имало големи планове за него още преди тези резултати, за което е показателен фактът, че Ричард Уенк е нает да напише сценария за втори филм още през февруари 2014 г., макар да не е споменат в последното съобщение.

Сюжетът стъпва върху едноименния тв сериал от 80-те години и се фокусира върху пенсионирал се агент по "черни операции", мъчещ се да изкупи старите си грехове, като помага на нуждаещи се. В първия филм героят на Дензъл Уошингтън се сблъсква с руската мафия, когато се мъчи да спаси младо момиче, изиграно от Клоуи Грейс Морец.

"Закрилникът" бе режисиран от Антоан Фукуа, който бе ухажван още през пролетта на миналата година за "Зaкрилникът 2", но все още не е ясно дали ще запази позицията. При всички случаи той планира да работи отново с Уошингтън - двамата в момента се концентрират върху римейка на "Великолепната седморка".
Copyright © 2024 Dir.bg.