Българско кино онлайн тръгва с Рангел Вълчанов

21.05.2015 г.
Българско кино онлайн тръгва с Рангел ВълчановКултовият филм на Рангел ВълчановА сега накъде??” (1988) и неговото продължение “А днес накъде??” (2007) са премиерите в сайта netcinema.bg тази седмица

"А сега накъде??" е модерен и оригинален разказ за група кандидат-студенти по актьорско майсторство, за техните страхове, комплекси и надежди. В ролите виждаме тогавашни студенти от ВИТИЗ, много от които днес са лицето на българското кино и театър – Георги Стайков, Михаил Билалов, Ани Вълчанова, Петър Попйорданов, Николай Урумов и много други. В този филм те са толкова млади, че при първата им поява на екрана е дори малко странно да повярваш, че са те.

20 години по-късно героите и режисьорът се събрират в “А днес накъде??”.  По време на банкет, даден от тайнствен “биг брадър” (също като този от първия филм), всички се изправят пред равносметка за изминалите години. Сравняват някогашните мечти и стремежи с настоящето. Животът ги е запокитил в различни посоки, някои са останали близо до музата, други са се отдалечили. Еуфорията и носталгията се редуват шеметно в този красив разказ за живота и изкуството.

На netcinema.bg можете да намерите нови български филми, както и класически филмови заглавия. Целта на сайта e постепенно да се превърне в основна платформа и хранилище на българското кино, където ще бъде събрано българското аудиовизуално наследство.
Сайтът съдържа информация за филмите, трейлъри, както и текстове, свързани с българското кино.
Copyright © 2024 Dir.bg.