Мнението на Джейсън Стейтъм за съвременните комиксови филми

09.06.2015 г.
Мнението на Джейсън Стейтъм за съвременните комиксови филмиПрез изминалите седем години популярността и приходите на американските комиксови филми се увеличиха неимоверно. Последните две части от дългогодишния франчайз за Батман натрупаха приходи в световен мащаб от над един милиард долара, а благодарение на успехите на "Железният човек", "Отмъстителите", "ТОР", "Пазители на Галактиката" и "Капитан Америка" Марвел се превърна в едно от най-печелившите и активни студия в историята на Холивуд.

В момента едни най-големите бокс офис успехи в Меката на киното се свързват именно с комиксовите филми и подхода на Марвел към взаимосвързаната филмова вселена на Железният човек и компания със сигурност ще продължи да носи значителни приходи на студиото и в следващите няколко години.

Сегашната доминация на комиксовите екшън-заглавия в мултиплексите е повече от осезаема, но въпреки постигнатите успехи тези проекти са често съпътствани от сериозни критики от страна на известни филмови творци.

Създателят на "оскаровия" "Бърдмен" Алехандро Гонзалес Иняриту описа съвременните комиксови филми като "културен геноцид", Дейвид Кроненбърг заяви, че този под-жанр "не е истинско изкуство" (критикувайки режисираната от Кристофър Нолан трилогия "Черният рицар"), а сега и звездата от "Транспортер" Джейсън Стейтъм разкри своите чувства относно комикс-лентите.

Докато рекламираше новата си лента "Шпиони" 47-годишния англичанин заяви, че продукциите на компании като Марвел не са автентично кинo и допълни, че "всеки може да ги направи".

Стейтъм: "Много от модерните екшън-филми, като комиксовите филми на Марвел, са нещо, което смятам, че всеки може да направи. Аз нямам това желание. Мога да взема и баба си, да й сложа наметало, след това те ще я поставят пред зелен екран и най-накрая целият екшън ще бъде направен от каскадьори и дубльори. Това всеки може да го направи. Те просто разчитат на дубльори, на зелен екран и 200 милиона бюджет. И всичко е създадено с компютър. За мен, това не е автентично."

Стейтъм е дългогодишен привърженик на "старата школа на екшън-киното" и затова едва ли е изненадващо, че той не е сред почитателите на наситените с кoмпютърни ефекти и неуязвими супергерои съвременни филмови спектакли.

Любопитно е да се отбележи, че преди няколко дни името на Стейтъм започна да се свързва с главната отрицателна роля на Bullseye в сериала на Марвел "Daredevil". Но случайно или не, само няколко часа след коментара на актьора за комиксовите филми информацията за потенциалното му участие в сериала беше опровергана от началството на студиото. Като основна причина бе изтъкната "изтекла в медиите информация", която е довела до прекратяване на преговорите със звездата от "Непобедимите".

Най-новият филм на Джейсън Стейтъм "Шпиони" вече се върти по българските киноекрани. Следващият проект на актьора е продължението на екшъна от 2011-та година "Механикът".

Copyright © 2024 Dir.bg.