“Код: Oлимп 2” тръгва по кината в началото на 2016-та година

16.06.2015 г.
“Код: Oлимп 2” тръгва по кината в началото на 2016-та годинаЕкшънът с Джерард Бътлър “Код: Олимп” се превърна в един от изненадващите хитове на 2013-та година както в САЩ, така и в България. Режисираният от Антоан Фукуа филм регистрира приходи в световен мащаб от близо 200 милиона и се представи също толкова успешно на DVD и Blu-ray пазара. Окуражени от постигнатите резултати от началството на студиото Millennium Films обявиха в края на 2013-та година, че ще финансират направата на продължение.

Официалното заглавие на втората лента е “London Has Fallen” ("Код: Лондон" според bTV), а Джерард Бътлър се завръща отново в главната роля на агента от "Сикрет Сървис" Майкъл Банинг.

От Millennium Films и Focus Features бяха насрочили премиерната дата на втората част за 2-ри октомври, 2015-та година, но сега от двете студия оповестиха, че е била направена промяна и лентата ще тръгне по кината в края на месец януари, 2016-та.

Причината за отлагането на премиерата с близо четири месеца е желанието на продуцентите да се избегне пряк сблъсък с режисирания от Ридли Скот "Марсианецът" (чиято американска премиера наскоро бе насрочена за 2-ри октомври).

Освен вече споменатия Джерард Бътлър, в “Код: Олимп 2” участват още Джаки Ърл Хейли, Ерън Екхарт, Анджела Басет, Рада Мичъл и носителите на “Оскар” Мелиса Лио и Морган Фрийман.

Действието на продължението е ситуирано в Англия, а сюжета се фокусира върху подготвяна терористична атака, която трябва да бъде извършена по време на погребението на министър-председателя на Обединеното кралство. На траурната церемония ще присъстват всички лидери на Западния свят и успехът на нападението би могъл да доведе до началото на нова световна война. Единствените хора, които могат да предотвратят терористичната атака, са агентът от Тайните служби Майкъл Банинг (Джерард Бътлър) и негова млада колежка от MI-6 (в ролята - Шарлът Райли).

Режисьор на “Код: Олимп 2” е скандинавецът Бабак Наджафи Карами (шведски режисьор от ирански произход), а снимките протекоха в България, Англия и Индия. За създаването и рекламата на филма беше отделен бюджет от около 90 милиона долара.

Световната премиера на “London Has Fallen” ще се състои на 22-ри януари, 2016-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.