Нова информация за продълженията на “Авaтар"

16.06.2015 г.
Нова информация за продълженията на “АвaтарСлед феноменалния глобален успех на триизмерното зрелище “Аватар", всички погледи бяха насочени към бъдещите планове на продуцент-режисьора Джеймс Камерън. Въпреки че продължава да участва активно в частни изследователски подокеански мисии, 60-годишният канадец даде да се разбере, че няма да остави зад гърба си фантастичния свят на “Аватар". През 2013-та година Камерън оповести, че ще заснеме общо три продължения на хитовата лента, в които главните роли отново са поверени на Сам Уърдингтън и Зоуи Салдана.

И трите продукции ще бъдат заснети едновременно в Нова Зеландия, а общия бюджет за снимки със сигурност ще надвишава сумата от половин милиард долара.

Първоначално от 20th Century Fox заявиха, че “Аватар 2" ще тръгне по световните киноекрани в края на 2016-та година, но нуждата от повече време за подготвителната работа доведе до отлагане на премиерата с дванадесет месеца.

Самият Джеймс Камерън рядко коментира разработването на продълженията и с надеждата да разясни ситуацията около дългия работен процес президента на 20th Century Fox Джим Джианопулос поговори накратко за подхода на Камерън към амбициозните проекти.

Джианопулос по време на просконференция в Ню Йорк Сити: "Джим Камерън има свое собствено темпо. Офисът му в Нова Зеландия е покрит от пода до тавана с изображения, персонажи, светове и места за снимки. Най-невероятното нещо, което бихте могли да видите. И неговото предизвикателство е да пренесе всичко това във филмите."

На въпроса какъв е точния статут на продълженията, Джианопулос отговори:

"За първия филм Камерън създаде технология, която беше изпреварила времето си. Той вече се е справил с това предизвикателство и по отношение на продължението в момента всички елементи са по местата си. Вече приключваме с работата по историята."

Преди няколко седмици в интернет се появи информация, според която Камерън има намерение да направи не три, а четири продължения на “Аватар", но за момента това не е официално потвърдено от страна на 20th Century Fox.

Също както предшественика си, “Аватар 2" ще се разпространява в триизмерен и IMAX формат, а към вече потвърдените Сам Уърдингтън и Зоуи Салдана ще се присъединят Сигорни Уивър и Стивън Ланг. Уивър и Ланг бяха част от екипа на първия филм “Аватар", но според самата звезда от "Пришълецът" тя ще играе съвсем нов персонаж в първото продължение.

В най-добрия случай общия снимачен процес на трите продължения ще стартира в края на тази година.

Аватар 2” тръгва по световните киноекрани от 25-ти декември, 2017-та година, а премиерите на “Аватар 3” и “Аватар 4” ще се състоят съответно в края на 2018-та и 2019-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.