Джулия Стайлс, Виго Мортенсен и Алисия Викандер в "Борн 5"

21.06.2015 г.
Джулия Стайлс, Виго Мортенсен и Алисия Викандер в Джулия Стайлс се присъединява към Мат Деймън в проекта "Борн 5", съобщиха вчера от изданието Deadline. Актрисата е подписала договор на четвъртия месец, откакто публично изяви желание да се върне в ролята си на оперативния агент от ЦРУ Ники Парсънс.

Проектът бе задвижен още през септември миналата година и в него Деймън, който освен актьор е продуцент и сценарист, се събира за трети път с британския режисьор Пол Грийнграс.

В ход са преговори с още две звезди - Виго Мортенсен и шведската актриса и бивша балетна танцьорка Алисия Викандер ("Ex Machina: Бог от машината"). За Мортенсен се предвижда ролята на убиец по петите на Джейсън Борн в най-новата му мисия.

Остава неясна съдбата на героя, изигран от Джереми Ренър - Ерън Крос.  За него първоначално бе предвиден отделен филм под режисурата на тайванеца Джъстин Лин и щеше да бъде негова първа лента извън "Бързи и яростни" след дебюта му с "Better Luck Tomorrow" през 2002 г. Ренър не остана без работа при ангажимента му с "Мисията невъзможна: Престъпна нация" и "Отмъстителите: Ерата на Ултрон", но вероятността Юнивърсъл напълно да се откаже от този проект е съмнителна. Възможно е или отлагане във времето на проект с главна роля за Ренър, или героят му да се присъедини към този на Деймън в "Борн 5".

Премиерната дата за "Борн 5" е определена за 29 юли 2016 г. в САЩ. Заглавието все още не е определено, работното име на проекта е "Untitled Matt Damon/Bourne Sequel".

На снимката: Джулия Стайлс (©PA Images)
Copyright © 2024 Dir.bg.