Писък 5” слага край на хорър поредицата

01.07.2015 г.
“Писък 5” слага край на хорър поредицата Модел на хиперлинк в нов браузър:
материал

=====

Линк в същия браузър:
Вижте видео

E-mail:
kino100bg@gmail.com

Картинка (линк към качена предварително):

През пролетта на 2011-а година се състоя световната премиера на дълго разработваната четвърта част от култовата поредица на Уес Крейвън “Писък”. Нев Кембъл, Дейвид Аркет и Кортни Кокс се завърнаха отново в главните роли на Сидни Прескът, Дюи Райли и Гейл Уедърс, а самият филм бе едно от най-дискутираните и рекламирани хорър заглавия на годината.

Въпреки предварителния силен интерес на феновете, “Писък 4” не се представи според очакванията както в българския, така и в международния бокс офис. Крайните приходи от близо 100 милиона долара не оправдаха очакванията на студиото The Weinstein Company и много холивудски анализатори сметнаха, че това ще бъде и края на стартиралия през 1996-а година франчайз.

През 2012-та година Уес Крейвън разкри, че въпреки всичко все още има надежда да заснеме “Писък 5”, а от своя страна звездата на поредицата Нев Кембъл заяви, че със сигурност би участвала в още един филм за премеждията на Сидни Прескът и компания. От The Weinstein Company отказваха официален коментар по темата и до момента повечето новини свързани с бъдещето на поредицата бяха базирани единствено на слухове и догадки.

Но сега, четири години след появата на “Писък 4”, съоснователят на The Weinstein Company Боб Уайнстийн сложи край на спекулациите като оповести публично, че е настъпил краят на филмовата поредица.
В разговор за The Wall Street Journal, Уайнстийн заяви, че няма да бъдат правени нови игрални филми с марката “Писък” и допълни, че вниманието на продуцентите вече е насочено изцяло към вдъхновения от поредицата едноименен сериал на MTV (чийто първи епизод ще бъде излъчен тази седмица).

Уайнстийн: "Няма да има повече филми. Следващият живот на “Писък” ще бъде на малкия екран по MTV. Тийнейджърите гледат MTV и това е правилното място за тази история."
Първият сезон на сериала е съставен от 10 епизода, а главните роли са поверени на Уила Фицджералд ("Готъм"), Бекс Тейлър ("Стрелата") и Бела Торн ("Заедно по принуда"). Дебютният епизод ще бъде излъчен на 30 юни 2015 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.