Fox разочаровани от бокс офиса на "Фантастичната четворка"

09.098.2015 г.
Fox разочаровани от бокс офиса на Още преди неколкократно отлаганата премиера на новата супергеройска лента, рецензиите за нея бяха преобладаващо отрицателни, а предварителните рейтинги - ниски: отрезвяващите 9% при агрегатора на ревюта "Rotten Tomatoes" (13 положителни и 139 отрицателни), или реалната оценка 3.4 от 10; оценката в IMDb е 4.0 / 10 (дадена от над 15000 потребителя към този момент). Това доведе и до неблагоприятно за фантастичния екшън разпространение на мнението "от уста на уста", а предпремиерните прожекции в САЩ донесоха слабия резултат от едва $2.7 млн.

За първите три дни разпространение, от петък до неделя, бокс-офисът за "Фантастичната четворка" се оказа най-слабият дебют за филм на Марвъл след "Призрачен ездач 2: Духът на отмъщението" през 2012 г., събрал $22.1 млн на старта. Това положение бе наречено от анализатори "кошмар" - "всичко, което можеше да се обърка, се обърка...". От 43 държави, четворката събра скромните $34.1 млн, а общият глобален приход възлезе на $60.3 млн. В САЩ филмът събра $26.2 млн от 3995 салона. Шефът на вътрешната дистрибуция на "Фокс" Крис Аронсън заяви, че "макар да сме разочаровани, оставаме ангажирани с тези образи и има много какво да очакваме от вселената на Марвъл".

От студиото се надяваха на успешен франчайз по примера на поредицата X-Men и дори насрочиха продължение за 2017 г., което обаче явно няма да се състои. Имаше и идеи за пресичане на четворката с Х-мен, които също едва ли ще се осъществят след днешните резултати.

За разлика от римейка, Фантастичната четворка (2005) събра $56 млн в стартовия уикенд в САЩ, а "Фантастичната четворка и Сребърният сърфист" (2007) донесе $58 млн.

"Варайъти" коментира, че успехът на "Джурасик свят" и провалите на "Терминатор: Генисис" и "Фантастичната четворка" могат да накарат студиата в Холивуд да преосмислят политиката си на рестарт на франчайзи, които са поизгубили своята актуалност.
Copyright © 2024 Dir.bg.