Тарън Еджъртън като Робин Худ

10.08.2015 г.
Тарън Еджъртън като Робин ХудДокато Лайънсгейт разработва своята версия на историята за Робин Худ, стана ясно, че от студиото са набелязали Тарън Еджъртън („Kingsman: Тайните служби”) за ролята на благородния крадец.

Сега текат преговори между продуцентите и 25-годишния английски актьор, но те са все още в много начален етап. Сценарият на британския сценарист Джоуби Харълд, живеещ в Лос Анджелес (негов е и текстът за приключенския екшън „Knights Of The Round Table: King Arthur”, 2016 на Warner Bros.) разказва за завръщането на Робин Худ от кръстоносните походи в Шеруудската гора, където открива, че престъпленията и безчинствата избуяват. За да се справи с тях, той оформя групичка от близки другари и започва да раздава правосъдие.

Режисьор на филма ще е младият британец Ото Батхърст. Той е известен с телевизионното си творчество за английски телевизии, като сериала "Black Mirror" за Канал 4 (2011), минисериала "Criminal Justice" за BBC, донесъл му наградата на Британската академия, както и сериала "Peaky Blinders", също номиниран за най-добър драматичен сериал от BAFTA.

Новината е на Deadline Hollywood от 6 август.
Copyright © 2024 Dir.bg.