Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Емили Блънт / Emily Blunt

Дата на раждане - 23.02.1983
Място на раждане - Лондон, Великобритания

Британската театрална и филмова актриса е второто от четири деца в семейството на учителка, бивша актриса, и адвокат. Получава строго образование в частно училище. Тъй като от 8-годишна заеква, посещава специални курсове, но без успех. На 12 години нейната учителка е поискала от нея да изиграе образ с различен глас и я уверява, че й вярва - Блънт използва северняшки акцент и заекването изчезва.

Между 1999 и 2001 г. Емили посещава гимназия Hurtwood House, в която се обучава в спорт, свирене на чело и пеене, както и в театрално изкуство. През 2000 г. е избрана да се представи на Единбургския фестивал, агент я отвежда в Уест Енд и BBC, следват роли на сцена и в телевизионни продукции. През 2002 г. играе Жулиета в "Ромео и Жулиета" на престижния фестивал в Чичестър.

Международната й кариера започва с участието й в историческата драма "Warrior Queen" (2003), а следващата година играе по изключителен начин, оценен от критиката, в "Моето любовно лято" и е наградена за най-обещаващ млад актьор. През 2005 г. снима няколко месеца в Австралия филма "Неустоимо", в който партнира на Сюзан Сарандън (убедила я преди това да участва в кастинг за ролята) и Сам Нийл и проявява многостранния си талант.

Има връзка с канадския поп певец Майкъл Бубле, с когото живеят във Ванкувър, но от 2008 г. живее с американската филмова и телевизионна звезда Джон Кразински, с когото се женят през 2010 г. в Италия и имат две дъщери. Получава американско гражданство (по натурализация) през 2015 г. и по този начин има двойно гражданство.

Филмография

Актьор: Измислени приятели Каскадьорът Опенхаймер Jungle Cruise Нито звук 2 A Quiet Place Мери Попинз се завръща Ловецът: Ледената война Момичето от влака Сикарио Вдън горите На ръба на утрешния ден Безкрайният годеж Looper: Убиец във времето Риболов в пустинята Агенти на съдбата Пътешествията на Гъливер Железният човек 2 Човекът-вълк Младата Виктория Великият Бък Хауърд Мраз Войната на Чарли Уилсън Литературният клуб на Джейн Остин Неустоимо Дяволът носи Прада Моето любовно лято Озвучен от: Sherlock Gnomes Малкото Пони: Филмът Animal Crackers Гномео и Жулиета

Новини

„Опенхаймер“ на Кристофър Нолан се завръща в кината и IMAX от 26-ти януари Джеф Никълс ще направи трети филм "Нито звук" Първи трейлър на „Нито звук 2“ Imaginary Friends - фантастична комедия с Джон Кразински и Райън Рейнолдс Емили Блънт преговаря за участие във филм на мъжа си Зелена светлина за "На ръба на утрешния ден - 2" "Нито звук 2" догодина Отзвук от номинациите за 91-вите награди „Оскар“ „Аквамен“ се превърна в безспорен хит Обявиха номинациите за „Златен глобус“ 2019 Емили Блънт в „Сикарио 3“ Кой всъщност е Бари Сийл? Джесика Частейн се омъжи Дъг Лайман ентусиазиран за продължение на "Edge of Tomorrow", има заглавие Емили Блънт и Джон Кразински заедно на екран Анджела Лансбъри ще се снима в "Мери Попинз" Изабела Моне ще снима в „Солдадо“ Емили Мортимър влиза в "Мери Попинз се завръща" Продължението на "Сикарио" е "Soldado" с италиански режисьор, но без Блънт Warner Bros. придвижва продължението на "На ръба на утрешния ден" Продукцията на "Сикарио 2" върви с пълна пара Зрелищен сблъсък добро - зло в новия трейлър на "Ловецът: Ледената война" "Сикарио" ще има продължение Ребека Фъргюсън в „Момичето от влака” Дженифър Анистън и Джъстин Дероу се ожениха Световният бестселър „Момичето от влака” на голям екран Джесика Частейн в „Ловецът: Ледената война” Емили Блънт в преговори за продължението на "Снежанка и ловецът" Емили Блънт приема награда, Кразински я прекъсва с целувка "Аз съм Шарли" и на Златен глобус, изненади Джулиан Мур води в прогнозите за Оскар и Златен Глобус 2015 "Несломен" и "Вдън горите" начело в САЩ този коледен четвъртък Емили Блънт готова да участва в продължение на хитовия „Дяволът носи Прада”
Copyright © 2024 Dir.bg.