Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Майкъл Фасбендър / Michael Fassbender

Дата на раждане - 02.04.1977
Място на раждане - Хайделберг, Германия

Британски актьор, родени в семейството на майка ирландка и баща германец. От 2-годишен израства в малкото градче Киларни, югозападна Ирландия - баща му е готвач в ресторант, а Майкъл е момче-помощник в църквата, която семейството му посещава. Летните ваканции прекарва в Германия със сестра си. Завършва училище Fossa и колеж St. Brendan's в същия град. Понастоящем Майкъл живее в Лондон, а сестра му е невропсихолог в Калифорнийския университет.

Още на 17 Фасбендър разбира, че иска да бъде актьор, след като е поканен да играе в пиеса. На 19 отива в Лондон и учи в Драматичния център, но го напуска, за да пътува на турнета с Оксфордския театър с пиесата "Три сестри" (Чехов).

Първата роля на Фасбендър в телевизия е в минисериала "Братя по оръжие" (2001) с изпълнителни продуценти Том Ханкс и Стивън Спилбърг, получил множество награди. По това време Фасендър играе още в радиопиеси, в телевизионни реклами, в кино, в театрални постановки, включително продуцира, режисира и играе в сценична версия на филма "Глутница кучета" (1992) на Куентин Тарантино.

Международният пробив на Фасбендър идва от фентъзи екшъна "300" (2006) на Зак Снайдър, а през 2008 г. идва успехът в Кан на филма "Глад", дебют на английския режисьор Стив Маккуин, с когото стават близки приятели и често работят заедно. През 2011 г. Фасбендър получава наградата за най-добър актьор на кинофестивала във Венеция за драмата "Срам" на Маккуин, за която е номиниран още за Златен глобус, BAFTA, Европейската филмова награда и др.

Движейки се между американски и европейски продукции, Майкъл Фасбендър засега (2015 г.) живее в малък апартамент в източен Лондон, който обитава от 1996 г., като често пътува до Лос Анджелес. Проявява интерес да играе в немскоезичен филм или театрална постановка. В личния си живот, от 2014 г. има връзка с шведската актриса Алисия Викандер (от снимките на "Светлина между два океана"), а от октомври 2017 г. са женени.

Филмография

Актьор: Гол за победа Next Goal Wins X-Men: Dark Phoenix Пришълецът: Завет Песен след песен Снежният човек Х-Мен: Апокалипсис Assassin's Creed Светлина между два океана Макбет Бавен Запад Steve Jobs Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще Съветникът Прометей Х-Мен: Първа Вълна Джейн Еър Мокри поръчки Опасен метод Центурион Гадни копилета Аквариум Глад 300 Продуцент: Assassin's Creed

Новини

Тайка Уайтити ще работи по два анимационни сериала за Netflix Вече е ясна „Дивата орда” на Мел Гибсън „Макбет“ с Уошингтън, Макдорманд и братя Коен Китай изряза сцена с Майкъл Фасбендър - гей целувка "Бензин" на първо място в бокс офиса Нов трейлър от "Пришълецът: Завет" Независимо кино: "Американски мед" на върха на британските награди Вал Килмър отново отрече да е болен от рак Премиерите на фестивала в Торонто Фасбендър: Зрителите искат постоянно да бъдат удивлявани Нуми Рапас все пак влиза в продължението на "Прометей" Джейк Джиленхол за трети път с Дени Вилньов Кино дайджест с 10 кратки новини Джереми Айрънс ще се завърне в „Лигата на справедливостта” Алисия Викандер ще бъде новата Лара Крофт Нуми Рапас няма да се завърне в продължението „Прометей” Професионални награди: "Спотлайт" с признанието на актьорската колегия "Завръщането" води с 12 номинации за Оскар "Завръщането" и "Марсианецът" - най-добри филми на "Златен глобус" 2016 Обявиха номинациите за наградите БАФТА Катрин Уотърстън получи главната роля в „Пришълецът: Завет” Номинациите за Златен глобус 2016 „Прометей” отново с промяна на заглавието на продължението „Омарът” с най-много номинации за Британските независими награди Джереми Айрънс и Брендън Глийсън в Assassin's Creed Майкъл Кенет Уилямс ще вземе участие в „Ловци на духове 3” и „Assassin Брайън Сингър: „Х-Мeн: Апокалипсис” ще покаже истинското начало на мутантите Ариане Лабед замени Алисия Викандер в приключенския екшън “Assassin’s Creed” Обявиха заглавията, които ще се състезават за „Златна палма” Хю Джакман: още веднъж Върколак, но за последно За последен път Дженифър Лорънс ще е Мистик Майкъл Фасбендър в ролята на Стив Джобс Предвиждания за Оскар 2016 Старт на кинофестивала ”Сънданс” Нова информация за предстоящия "Х-Мен: Апокалипсис” Филмови награди на MTV 2014 - номинации Нова информация за " Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще" Обявиха номинациите за "Златен глобус" 2012
Copyright © 2024 Dir.bg.