Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Бенисио Дел Торо / Benicio Del Toro

Дата на раждане - 19.02.1967
Място на раждане - Сан Херман, Пуерто Рико

Роден е в Пуерто Рико, но израства в Пенсилвания. В университета посвещава времето си на уроци по рисуване и актьорско майсторство. Филмовият му дебют е във филм за Джеймс Бонд - “007: Упълномощен да убива" (1989 г.). Други филми с негово участие са “Гепи”, “Преследваният”, “Страх и омраза в Лас Вегас”. На фестивала във Венеция през 2003, Дел Торо взе наградата на публиката за главна мъжка роля за ролята си в “21 грама”, а също и номинация за “Оскар” за поддържаща мъжка роля.

Изпълнението му в “Трафик” (2000 г.) на Стивън Содърбърг му донесе “Оскар”, “Златен глобус”, БАФТА и още много други награди и го превърна в звезда за една нощ. Преди “Трафик” обаче, Дел Торо се снима в поредица от силни филми като “Обичайните заподозрени” и “Баскиа”.

В личния си живот има 4-годишна връзка (1988-1992) с италианската актриса Валерия Голино, с която играе заедно в три филма. С приятелката си, актрисата Клеър Форлани, играе в пет филма в периода 1996 - 2001 г. От американската актриса и продуцент Кимбърли Стюарт има дъщеря (родена през 2011 г.). Живее в Лос Анджелис, притежава двойно гражданство - на САЩ и на Испания.

Филмография

Режисьор: 7 дни в Хавана Актьор: The French Dispatch Сикарио 2: Солдадо Песен след песен Междузвездни войни: Последните джедаи Перфектен ден Сикарио Малкият принц Пазители на Галактиката Вроден порок Тор: Светът на мрака Диваци Човекът-вълк Че: Аржентинецът (част 1) Че: Партизанин (част 2) Че: Аржентинецът Всичко, което изгубихме Sin City: Град на греха Преследваният 21 грама Трафик Гепи Пътят на оръжието Страх и омраза в Лас Вегас Свръхбагаж Фенът Обичайните заподозрени Китайска луна Златни топки Индиански бегач Упълномощен да убива Продуцент: Човекът-вълк Че: Партизанин (част 2) Че: Аржентинецът (част 1)

Новини

Universal ще прави нов "Човекът-вълк" с Райън Гослинг Френският проект на Уес Андерсън с бурно развитие Дел Торо в "Бели лъжи" на Оливър Стоун Емили Блънт в „Сикарио 3“ Изабела Моне ще снима в „Солдадо“ Вал Килмър отново отрече да е болен от рак Продължението на "Сикарио" е "Soldado" с италиански режисьор, но без Блънт Бенисио Дел Торо продуциран от Леонардо ДиКаприо Продукцията на "Сикарио 2" върви с пълна пара Бенисио Дел Торо и Лора Дърн в Междузвездни войни: Епизод VIII, снимките започнаха днес БАФТА с предохранителна мярка след скандала с „Оскарите” Обявиха номинациите за наградите БАФТА "Сикарио" ще има продължение Бенисио Дел Торо е злодеят в „Star Wars: Епизод VIII” Започва кинофестивалът в Сараево Нова информация за продължението на “Пазители на Галактиката” 30-ти "награди за дух" (Spirit Awards), Birdman с 6 номинации Нов международен афиш на "Вроден порок" Бенисио Дел Торо и Джейми Фокс в гангстерската драма „Капан” Стоун и Траволта с награди за цялостно творчество от Сан Себастиан "Тримата комедианти" се завръщат Бенисио дел Торо като Че Гевара Дел Торо ще играе човек-вълк Амбициозен епос за Че Гевара Черен и смъртоносен
Copyright © 2024 Dir.bg.