Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Еди Редмейн / Eddie Redmayne

Дата на раждане - 06.01.1982
Място на раждане - Лондон, Великобритания

Английски актьор, певец и модел със заможни родители-бизнесмени (баща му дълги години ръководи една от най-престижните финансови къщи на Острова и участва в набирането на средства за строителството на тунела под Ламанша) и двама братя, както и доведен брат и доведена сестра от първия брак на баща си. Единствен в семейството си се занимава с актьорство, както и с манекенство. Той не е красавец, но има изключително запомнящо се излъчване - рижата коса, светлите очи, луничките и усмивката са причина да получава много предложения за снимки като модел. Началното му образование е в училище "Colet Court", а гимназиалното - в мъжкия интернат "Eton College", едно от най-скъпите публични учебни заведения във Великобритания, където учи заедно с принц Уилям. Продължава обучението си в "Trinity College" в Кембридж, където следва история на изкуствата и го завършва с почести през 2003 г.

Първата си роля получава на 12 г. във версията на Сам Мендес за Оливър Туист. В “Итън” Еди Редмейн блясва с драматичния си талант - играе във всяка пиеса в края на годината, включително в “Ричард III” на Шекспир. В края на колежа решава да продължи в драматично училище, но приема аргументите на родителите си, че трябва да има и друга диплома "за всеки случай". В “Тринити колидж” Еди, покрай ученето и заниманията си като модел, получава първата си професионална роля - професионален театрален дебют прави на Лондонска сцена през 2002 г. в "Дванайсета нощ" на Шекспир. Редмейн е в образа на Виола, но спектакълът се играе само от мъже. За ролята си в пиесата „Козата, или коя е Силвия“ на Едуард Олби през 2004 и 2005 г. получава награди за изключителен млад актьор. През 2010 г. взима английската награда "Лорънс Оливие" за поддържаща роля, изиграна през 2009 г., която повтаря на Бродуей и печели американската театрална награда "Тони" също през 2010 г.

Първата роля на Редмейн в киното е в австралийско-британската хорър комедия "Like Minds" (2006). Ранните му роли го срещат с Анджелина Джоли в “Добрият пастир” и с Джулиан Мур в “Изтънчена жестокост” ("Savage Grace", 2007). Първото международно признание идва с ролята на Мариус в мюзикъла “Клетниците”, а също във филма за Мерилин Монро “Моята седмица с Мерилин”. Там е младият Колин Кларк, който през 1956 г. изживява романтична седмица с най-известната жена в Холивуд. С "Теорията на всичко" (2014) Редмейн взима Оскар, Златен глобус и BAFTA, както и наградата на американската Гилдия на екранните актьори.

В телевизията дебютира още през 1998 г. с епизодична поява в приключенския сериал "Animal Ark". През 2008 г. играе в минисериала на BBC "Тес от рода Д'Ърбървил", следват още два минисериала.

В личния си живот, Еди Редмейн е женен (от декември 2014 г.) за журналистката-публицист Хана Бегшоу, която е още финансов пиар и дилър на антични предмети. От юни 2016 г. имат дъщеря, от ноември 2017 г. очакват второ дете. С Бегшоу актьорът се познава още като ученици и са приятели в продължение на 12 години.
От 2015 г. Редмейн има титлата Офицер на Ордена на британската империя за приноса си към драмата. Владее френски език и го практикува от дете, защото със семейството си всяко лято е прекарвал ваканциите в тяхното имение в Гримо, близо до Сен Тропе и до ски пистите във Вар.

Филмография

Актьор: Добрата сестра Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор The Trial of the Chicago 7 Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд Фантастични животни и къде да ги намерим Пътят на Юпитер Момичето от Дания Теорията на всичко Моята седмица с Мерилин Клетниците Елизабет: Златният век Добрият пастир Озвучен от: Първобитници

Новини

Раздадоха британските награди БАФТА 2023 "Фантастични животни 3" отложени за лято 2022 г. Първи трейлър на „The Aeronauts“ Филмът на Ерън Соркин за Чикагската седморка върви към снимки Ще се снима филм за Джон Ленън и Йоко Оно Еди Редмейн и Фелисити Джоунс отново екранни партньори Фелисити Джоунс вдигна сватба Warner Bros. пусна кадри от "Фантастични животни" 2 „Амазон” с нов проект - „Аеронавтите” Джоан Роулинг завърши сценария на втората част на „Фантастичните животни” Итън Хоук и Сали Хокинс са съпрузи в "Моди" Мейзи Уилямс в анимацията "Early Man" заедно с Редмейн и Хидълстън Джони Деп в продължението на "Фантастични животни" Том Хидълстън озвучава анимация Ще има 5 филма "Фантастични животни" Антинагради “Златна малинка”, „Фантастичната четворка” и „Петдесет нюанса сиво” са най-лошите филми на 2015 г. Награди БАФТА 2016 bTV закупи правата за излъчване на наградите Оскар до 2018 г. Професионални награди: "Спотлайт" с признанието на актьорската колегия "Завръщането" води с 12 номинации за Оскар "Завръщането" и "Марсианецът" - най-добри филми на "Златен глобус" 2016 Обявиха втора вълна от презентатори на "Златен глобус" в неделя Обявиха номинациите за наградите БАФТА Номинациите за Златен глобус 2016 „Момичето от Дания” посрещнат с 10-минутни овации на крака Еди Редмейн с главна роля в сценарния дебют на Джоан Роулинг Награди "Оскар" - победителите Първият Оскар е факт, вижте и останалите Английската академия раздаде наградите си Обявиха номинациите за Оскар 2015
Copyright © 2024 Dir.bg.