Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Сърша Ронан / Saoirse Una Ronan

Дата на раждане - 12.04.1994
Място на раждане - Ню Йорк, САЩ

Родена е в Ню Йорк в семейството на ирландски актьор и филмова асистентка. Местят се в Ирландия, когато Сърша е 3-годишна, и там - в графство Карлоу - тя израства, както и живее понастоящем (към 2015 г.).
Първата й изява е в епизодична роля в ирландския сериал "Клиниката", а в киното влиза чрез американсктата романтична комедия "I Could Never Be Your Woman" (2007 г.), когато е 13-годишна; в нея играе с Мишел Пфайфър и Пол Ръд.

Същата година излиза и филмът "Изкупление", като за своята поддържаща роля Сърша Ронан получава номинации за Оскар, за Златен глобус и за наградите на британската академия (BAFTA).

След 2008 г. се снима в редица успешни ленти, вкл. "Тайната на скрития град", която й носи номинация за ирландските награди, "Очи от рая" ("The Lovely Bones", 2009) с номинация за наградата BAFTA, както и копродукцията "The Way Back" (САЩ, ОАЕ, Полша, 2010 г.), с която печели ирландските награди за поддържаща роля.

Първото й име на ирландски означава "Свобода", а фамилното - "тюленче". За ролята й в "Очи от рая" е избрана от режисьора Питър Джаксън само по гласа й от записа, изпратен за прослушванията от Ирландия.

Филмография

Актьор: See How They Run The French Dispatch Амонит Малки жени Чайка Мери, кралицата на шотландците На плажа Чезъл Стокхолм, Пенсилвания Бруклин Гранд Хотел Будапеща Скитница Вайълет и Дейзи Хана Тайната на скрития град Изкупление

Новини

Номинации за наградите „Оскар“ 2020 Третият филм на Грета Гъруиг ще е мюзикъл Актьорската гилдия пренебрегна Робърт Де Ниро и Антонио Бандерас „Малки жени“ с първи трейлър Френският проект на Уес Андерсън с бурно развитие Кейт Уинслет и Сърша Ронан ще участват в любовната драма „Ammonite“ 46 филма на CineLibri 2018 Грета Гъруиг ще работи с Лора Дърн по "Малки жени" CineLibri-4 през октомври Бенедикт Къмбърбач става шпионин Елизабет Мос в актьорския състав на „The Kitchen“ Първа порция презентатори на Оскар 2018 Оскар 2018: девет номинации за най-добър филм Наградите „Златен глобус“ 2018 Филмът на Лука Гуаданино с награда "Готъм" Селена Гомес в следващия филм на Уди Алън Анет Бенинг ще оглави журито във Венеция Марго Роби ще играе кралица Елизабет Дисни правят римейк на "Снежанка" Джесика Частейн относно „враждата си” с Дженифър Лорънс Сърша Ронан с главна роля в драмата „На плажа Чезъл” Професионални награди: "Спотлайт" с признанието на актьорската колегия Раздадоха наградите ”Изборът на критиците” "Завръщането" води с 12 номинации за Оскар "Завръщането" и "Марсианецът" - най-добри филми на "Златен глобус" 2016 Обявиха номинациите за наградите БАФТА Скринингите на Завръщането и Омразната осморка - извор на колосално пиратство Номинациите за Златен глобус 2016
Copyright © 2024 Dir.bg.