Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Кърт Ръсел / Kurt Vogel Russell

Дата на раждане - 17.03.1951
Място на раждане - Спрингфийлд, Масачузетс, САЩ

Роден в семейството на танцьорка и актьор, първите роли на Кърт като дете са в телевизионни сериали, в това число главна роля в уестърна по ABC “Пътешествията на Джейми Макфитърс” (1963–1964), продуциран от MGM. Има сестра, през 1969 г. завдършва гимназия "Thousand Oaks". През 1966 г. Уолт Дисни написва думите "Кърт Ръсел", без никой да знае причината, и скоро след това умира. През 70-те години Ръсел действително подписва 10-годишен договор с "The Walt Disney Company" и успява да се превърне в топ-звезда на студиото.

През 80-те години работи с режисьора Джон Карпентър и създава някои от най-известните му образи във филма "Бягство от Ню Йорк" (1981) и по-късно в продължението му, "Бягство от Ел Ей" (1996), "Нещото" (1982), "Големи неприятности в Малкия Китай" (1986) и др.

Нишката, наречена "Елвис Пресли", минава през кариерата на Кърт Ръсел - играе в няколко ленти, свързани с певеца. Още като дете играе в негов филм, през 1979 г. изгражда негов убедителен портрет в телевизионен биографичен филм, а през 2001 г. играе в "3000 мили до Грейсланд" с Кевин Костнър. Успех на Кърт Ръсел носи и друг биографичен филм - този за хокейния треньор Хърб Брукс в "Чудо" (2004 г.).

През 2006 г., след смъртта на режисьора Джордж Косматос, Ръсел разкрива, че той е режисьор на легендарния филм "Тумбстоун" (1993), а не Косматос. Действително, понастоящем Ръсел държи правата върху мастер лентата.

В личния си живот, Ръсел има 4-годишен брак с актрисата Сийзън Хъбли, с която се развежда през 1983 г. и има един син. Още по време на развода си се свързва с актрисата Голди Хоун и отогава живеят заедно, има втори син от нея. Децата (син и дъщеря) на Хоун от предишния й брак с певеца и актьор Бил Хъдсън също считат Ръсел за свой баща. Живеят в ранчо край Аспен, Колорадо, но притежават и жилище в Палм Дезърт, Калифорния.

Филмография

Актьор: Имало едно време в холивуд Пазители на Галактиката 2 Бързи и яростни 8 Deepwater Horizon Великолепната осморка Бързи и яростни 7 БИБРУТАЛНО 1: РАЗХОДКA СМЪРТ Посейдон Школа за герои Мечтател Чудо Мръсно синьо Магистрала 60 ВАНИЛА СКАЙ 3000 мили до Грейсланд ВОЙНИК Бягство от Ел Ей ИЗВЪНРЕДНО РЕШЕНИЕ Старгейт Капитан Рон Зловещо приятелство Обратна тяга Танго и Кеш Зад борда Големи неприятности в Малкия Китай Коли на старо Сценарист: Бягство от Ел Ей Продуцент: Бягство от Ел Ей

Новини

„Бързи и яростни 9“ с първи плакат и тийзър Нов трейлър „Имало едно време... в Холивуд“ „Големи неприятности в малкия Китай“: не римейк, а продължение Кърт Ръсел в „Бързи и яростни 9” Робърт Родригес - римейк на "Бягство от Ню Йорк" Пореден трейлър на "Бъpзи и яростни 8": Шарлийз Терон между Дизел и семейството му Кърт Ръсел в новия трейлър на "Пазители на Галактиката Vol. 2" Приключи "Комик-Кон" 2016 Дилън О'Брайън прегазен от кола по време на снимки Промо кадър и списък с актьорите на „Пазители на галактиката 2” Обявиха втора вълна от презентатори на "Златен глобус" в неделя Кърт Ръсел в „Пазителите на галактиката 2”? Ще има римейк на „Бягство от Ню Йорк” Кърт Ръсел в драматичната история по реални събития „Смъртноносен хоризонт” Кърт Ръсeл и Дилън О'Брайън във филм за нефтения разлив Ана Кендрик в комедията „Маса 19” Итън Хоук влиза в римейк на "Великолепната седморка" Предвиждания за Оскар 2016 Нов трейлър на "Бързи и яростни 7" Тарантино започна снимките на "Омразната осморка" Какво ще предложи римейкът на “Старгейт” Тарантино се оттегля от киното след десетия си филм Кърт Ръсел заменя Кевин Костнър във филма на Куентин Тарантино, “Django Unchained” Ръсел ще убива вместо Рурк Протегни ръка към небето
Copyright © 2024 Dir.bg.