Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Орландо Блум / Orlando Bloom

Дата на раждане - 13.01.1977
Място на раждане - Кентърбъри, Великобритания

Орландо Блум един от най-перспективните млади актьори в съвременното кино. Не е случайно, че бе включен в топ 25 на най-горещите звезди под 25 г. от сп. “People” през 2002 г.

Баща му, Хари Блум, умира, когато е още на 4 години. Първия си опит като актьор получава на фестивала на изкуствата в Кент, където рецитира проза и стихове. Майка му е тази, която го убеждава да се насочи към актьорското поприще. Едва 16-годишен пристига в Лондон и два сезона играе в Националния младежки театър, след което постъпва в Британско-американската академия за драматично изкуство. Три години преди това за малко не се пребива при падане от третия етаж. Счупва си гръбнака и близките му се опасявали, че няма да може да ходи. Претърпява операция и само 12 дни по-късно е изписан от болницата.

След успеха на първите му театрални изяви, получава покана да се снима във филма "Wilde" (1997). Продължава образованието си в знаменитата Гилдхълска школа за музика и драма (Guildhall School of Music and Drama), участва в няколко класически постановки.

Всичко се променя в мига, в който е избран от Питър Джаксън за ролята на Леголас в трилогията "Властелинът на пръстените". Още след излизането на първата част по екраните през 2001 г. Орландо Блум става знаменитост. Участието му в следващите две части на филма по книгата на Толкин го прави още по-популярен. По време на снимките си счупва ребро при падане от кон, но и се научава да кара сърф в Нова Зеландия.

Сред нашумелите заглавия, в които се е снимал напоследък, е “Карибски пирати: Проклятието на черната перла” (2003). Участва в епизодична роля във филма на Ридли Скот “Блек Хоук” (2001), но явно е направил впечатление на големия режисьор, който реши да му повери една от главните роли в новия си проект “Небесно царство”, който е реализация на отдавнашната му мечта да направи филм за кръстоносните походи. Шансът на Блум се усмихва и благодарение на отказа на Ръсел Кроу да се снима в продукцията.

Предстои да видим симпатичния русокос актьор и в една от главните роли в дългоочаквания блокбъстър на Волфганг Петерсен “Троя” (2004 г.), както и в “Убежище” (2004 г.).

В личния си живот, Блум има връзка от 2008 г. и брак от 2010 г. с австралийската актриса Миранда Кер, имат син. Разделят се през 2013 г. През 2016 г. Има 10-месечна връзка с американската певица Кейти Пери.

Нет Фокус

Филмография

Актьор: Гран Туризмо Пробив Карибски пирати: Мъртвите не разказват истории Хобит: Битката на петте армии Хобит: Пущинакът на Смог Хобит: Неочаквано пътешествие Тримата мускетари Ню Йорк, обичам те! Карибски пирати: На края на светa Любов и други катастрофи Карибски пирати: Сандъкът на мъртвеца Небесно царство Елизабеттаун Убeжище Троя Млекарят Бандата на Кели Властелинът на пръстените: Завръщането на краля Карибски пирати: Проклятието на черната перла Властелинът на пръстените: Двете кули Блек Хоук

Новини

Злодеят Дейви Джоунс ще изплува отново в „Карибски пирати“ Ще видим ли Джони Деп и Орландо Блум в Карибски пирати 6 Дел Торо ще продуцира англоезичен римейк на аржентински хорър Мики Рурк влиза в "Берлин, обичам те!" Инди кино: награди "Независим дух" 2017 ден преди Оскарите Актьорите от "Властелинът на пръстените" отпразнуваха юбилея на сагата Карибски пирати: Dead Men Tell No Tales вече се снима, сюжет и актьори - оповестени Директно от Лондон, 19:30 ч. Брентън Туейтс партнира на Джони Деп в "Карибски пирати 5" Брентън Туейтс партнира на Джони Деп в "Карибски пирати 5" Кейт Бланшет и Орландо Блум - във филмовата адаптация на “Хобитът” Блум - посланик на добра воля на УНИЦЕФ Кийра и Орландо отново заедно Орландо Блум – ангел или демон? Орландо Блум е невинен Орландо Блум и Кейт Босуърт заедно Орландо Блум - любов от пръв поглед Ева Грийн наруга Ридли Скот Следват две продължения на "Карибски пирати"! Новият проект на сексбога Орландо
Copyright © 2024 Dir.bg.