Angry Birds: Филмът

The Angry Birds Movie

САЩ, Финландия | 2016г | 97 минути | 3D , Анимация , Екшън , Комедия | Официален сайт
- 7.9/10

За филма

В разпространение от: 12.05.2016
Премиера в България: 13.05.2016
Премиера на DVD: 04.09.2017
Производител: Columbia Pictures, Rovio Entertainment, Sony Pictures Animation, Village Roadshow Pictures
Разпространител: Александра Филмс

Ред, Чък, Бомб, Ленард, прасетата и останалите сладури от любимата на милиони по цял свят дигитална игра ще ни веселят вече и в кината!

В триизмерната комедия най-после разбираме, защо птиците от играта са толкова гневни. Един божествено красив остров е населен от нелетящи, но безкрайно щастливи и безгрижни птици... или поне по-голямата част от тях. Но, както във всяко цивилизовано общество, и там има особняци.

В този рай, Ред е пиле с изнервена природа и трудно контролиращ гнева си, Чък е бързак, Бомб е непостоянен и избухлив... тримата винаги са били аутсайдери и не успяват да се впишат в рая. Една специална и нежна дама пък, носеща името Матилда, е поела на крехките си криле укротяването на гнева на птичия род.

Матилда е хипито на ятото. Вече миролюбива, тя успешно е преминала терапия за укротяване на гнева - излекувана, тя работи като дзен инструктор в терапевтичния „Център за безкрайно спокойствие“. Тя е състарадателна и толерантна, но... не съвсем. Както всяка мила дама, тя също проявява избухливия си нрав в критични ситуации.

Но когато на острова идват с кораб мистериозни зелени прасенца, точно аутсайдерите ще предвидят какво са замислили нашествениците.

(дублиран на български език от Слави Трифонов в ролята на Червеното пиле Ред, Иво Сиромахов - жълтия Чък, Краси Радков - зеленото прасе Ленард, Георги Милчев-Годжи - симпатичния Бабълс, Стоян Цветков - Бомб, Николай Урумов - могъщия Орел, Георги Спасов - съдия Клъвингпоу. Със специалното участие на Александра Сърчаджиева в ролята на Матилда)

Кастинг

Режисьори: Клей Кейтис, Фъргал Райли
Сценарист: Джон Вити
Продуценти: Катрин Уиндър, Джон Коен
Музика: Ейтор Перейра
Озвучен на български от: Слави Трифонов, Иво Сиромахов, Красимир Радков, Георги Милчев-Годжи, Александра Сърчаджиева, Стоян Цветков, Николай Урумов, Георги Спасов, Лина Шишкова, Албена Михова
Озвучен от: Джейсън Съдекис, Питър Динклидж, Бил Хейдър, Джош Гад, Мая Рудолф, Дани Макбрайд, Даниел Брукс, Джилиан Бел
Copyright © 2024 Dir.bg.