Земя на дрога

Cartel Land

Мексико, САЩ | 2015г | 100 минути | Документален , Драма , Екшън | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 03.07.2015
Производител: The Orchard
Разпространител: SoIndependent Film Fest
Награди и номинации: 2015 Сънданс филм фестивал - награда за операторско майсторство на документален филм; награда за режисура на документално кино; номинация за голямата награда на журито за документален филм
2015 Международен филмов фестивал Москва - награда „Сребърен Свети Георги“ за най-добър документален филм

С безпрецедентен достъп до ситуации и среда “Земя на дрога” проследява премеждията на две доброволни бойни групи и техния споделен враг – смъртоносния картел на мексиканската наркомафия. В мексиканския щат Мичоакан, д-р Хосе Мирелес или Докторът, лекар от малък град, повежда “Самозащита” - граждански бунт срещу жестокия наркокартел “Рицари на църквата”, който предизвиква хаос и ужас в региона от години. Междувременно в “Долината на олтара” в Аризона – тесен коридор, дълъг 52 мили, известен като “Кокаиновата алея”, Тим Приковаващият Фоли – американски ветеран, ръководи малка група от бивши военни, наречена “За разбирателство по границата на Аризона”, чиято цел е да спрат разпространението на мексиканските нарковойни отвъд границата с Америка.

Американският документалист Матю Хайнеман се внедрява лично в сърцето на тъмата, докато Приковаващият, Докторът и картелът се опитват, всеки по своему, да наложат своята мярка за справедливост в общество, в което институциите са се провалили. „Земя на дрога“ е вцепеняваща, дълбока медитация върху разпада на реда и размитата линия между добро и лошо.

Кастинг

Режисьор: Матю Хайнеман
Сценарист: Матю Хайнеман
Продуценти: Матю Хайнеман, Том Йелин
Музика: Джаксън Грийнбърг, Х. Скот Салинас
Оператори: Матю Хайнеман, Мат Поруъл, Робърт Хетрик
Copyright © 2024 Dir.bg.