Лоло

Lolo

Франция | 2015г | 99 минути | Комедия , Романтичен | Официален сайт
- 3/10

За филма

В разпространение от: 28.10.2015
Премиера в България: 19.02.2016
Производител: The Film, France 2 Cinema, Mars Films
Разпространител: Bulgaria Film Vision

По време на ваканцията си в Южна Франция, неспокойната парижанка Виолет (Жюли Делпи) и най-добрата й приятелка Ариан (Карин Виар) са обсебени от нуждата от любов и секс, докато не спират да се присмиват по темата. Когато Виолет среща непохватния провинциалист Жан-Рене (Дани Бун), тя първоначално страни от него. Но на естествения му чар се устоява трудно. „Писнало ми е от нафукани парижани, които ми завъртат главата”, си дава сметка Виолет. И двамата се събират.

Но когато Жан-Рене се мести в Париж заради нея, нещата се усложняват. 20-годишният син на Виолет – Лоло (Венсан Лакост) е свикнал да е единственият мъж в живота на майка си. Той предприема ефикасна кампания срещу Жан-Рене, правейки непрестанни номера на нейния любовник с цел да се отърве от него.

Филмът залага на женската гледна точка към любовта, пиперливия диалог и неподражаемото умение да преминава от романтична комедия в съсипващо смешен фарс. Жюли Делпи влага не само неподражаемата си емоция, но и дръзка сатира на самата идея за романтиката.

Прожекции на Киномания: 13 - 27 ноември 2015 г. в София.

Кастинг

Режисьор: Жюли Делпи
В ролите: Жюли Делпи, Дани Бун, Венсан Лакост, Карин Виар, Антоан Лунгин, Кристоф Вандервелде, Карл Лагерфелд, Жорж Корафас
Сценаристи: Жюли Делпи, Йожени Грандвал
Продуцент: Микаел Жантил
Музика: Матийо Ламболе
Оператор: Тиери Арбогаст
Copyright © 2023 Dir.bg.