Warcraft: Началото

Warcraft: The Beginning

Китай, Канада, САЩ | 2016г | 123 минути | 3D , 4DX , IMAX , Екшън , Приключенски , Фентъзи | Официален сайт
- 7.8/10

За филма

В разпространение от: 25.05.2016
Премиера в България: 10.06.2016
Премиера на DVD: 10.10.2016
Производител: Atlas Entertainment, Legendary Pictures, Blizzard Entertainment, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Приключенски епос по мотиви от популярната поредица компютърни видеоигри на Blizzard Entertainment...Сюжетът е за първите сблъсъци между хора и орки, а гледната точка представя всяка една от страните.

Спокойното царство Азерот е на ръба на войната, когато се изправя пред страховити нашественици: воини-орки, бягащи от загиващата си родина, за да колонизират друга. Отваря се портал, който свързва двата свята и едната армия е пред разгром, а другата - пред измиране. Героите на всяка от страните са поели курс на сблъсък, който ще определи съдбата на техните семейства, техния народ и техния дом.

Така започва зрелищната сага за власт и саможертва, в която войната има много лица и всеки се бори за своето и в името на нещо.

Главните герои във фантастичния свят са човекът Андуин Лотар (Травис Фимел) и оркът Оргрим Думхамър (Тоби Кебъл), режисьор е англичанинът Дънкан Джоунс (синът на Дейвид Боуи от първия му брак), а сценарият е написан по сюжета и образите, създадени от американския гейм-дизайнер Крис Мецън (игрите на Близард - "Warcraft", "Diablo" и "StarCraft").

Кастинг

Режисьор: Дънкан Джоунс
В ролите: Травис Фимел, Бен Фостър, Пола Патън, Тоби Кебъл, Доминик Купър, Кланси Браун, Райън Робинс, Робърт Казински, Даниел Ву, Бен Шнецър, Тери Нотари
Сценаристи: Дънкан Джоунс, Чарлз Лийвит
Продуценти: Стюарт Фенегън, Алекс Гартнър, Джон Джашни
Музика: Рамин Джавади
Оператор: Саймън Дъган
Copyright © 2024 Dir.bg.