45 години

45 Years

Великобритания | 2015г | 95 минути | Драма , Романтичен | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 06.02.2015
Премиера в България: 16.11.2015
Производител: The Bureau, Creative England, The Match Factory, Artificial Eye
Разпространител: Киномания 2015
Награди и номинации: Номинация за Оскар 2016 г. (Шарлот Рамплинг)
Берлинале 2015 г. – „Сребърни мечки” за Шарлот Рамплинг и Том Кортни, номинация за Златна мечка (Андрю Хейг)
Номинация за наградата "Alexander Korda" от Британската академия 2016 г. (за най-добър британски филм - Андрю Хейг и Тристан Голигър)

По разказа „В друга страна” ("In Another Country", 2001 г.) на английския поет и писател Дейвид Константин.

Зад всеки дълго продължил брак има история. В случая с Кейт и Джеф Мърсър (Шарлот Рамплинг и Том Кортни), това е мистерията около първата любов на Джеф, която изплува отново в седмицата преди планираното от тях празненство по случай 45-годишнината от сватбата им.

Пристигането на едно писмо предизвиква емоционален ефект на доминото, събуждайки отдавна погребани чувства, което кара двойката да постави под съмнение началото на наглед идиличната им връзка. До края на седмицата може и да се окаже, че няма повод за празник.

Подобно на Ханеке в "Любов", Хейг избягва сантиментите, като предпочита да покаже задълбочен поглед към сложността на отношенията, изследвайки брачна връзка, в която любовта също се е превърнала в рутина. Майсторството на режисьора е в умението да представи връзката на двама възрастни съпрузи с напрегнатостта на трилър. На фона на пасторалния пейзаж тихо се развива драма на ревност, прошка и на помиряване със самотата и с миналото.

Кастинг

Режисьор: Андрю Хейг
В ролите: Шарлот Рамплинг, Том Кортни, Джералдин Джеймс, Доли Уелс, Дейвид Сибли, Сам Алекзандър, Ричард Кънингам, Хана Чалмърс
Сценарист: Андрю Хейг
Продуцент: Тристан Голигър
По книгата на: Дейвид Константин
Оператор: Лол Кроули
Copyright © 2024 Dir.bg.