Баща ми, майка ми, сестра ми

My Father, My Mother, My Sister

България | 2015г | 97 минути | Драма | Официален сайт
- 9/10

За филма

В разпространение от: 18.03.2016
Премиера в България: 18.03.2016
Производител: Спотлайт
Разпространител: 20 София Филм Фест 2016
Награди и номинации: Награда на публиката от София Филм Фест 2016 г.

a.k.a. "Маймуната":

Две сестри, две майки, един баща и много чувства. Киноразказ за сестрите Ива (на 17 г.) и Мая (12), които имат общ баща - Андрей (Юлиан Вергов) - и различни майки. Лутайки се из емоционалните амплитуди на тийнейджърството, фантазиите и страховете си, двете оцеляват, всяка по свои правила. Те учат в едно и също училище, а основното им забавление е да коментират скритите тайни на преподавателите.

Мая разкрива необичайна тайна за своя учител по физика. Докато осъзнаят шока от това откритие, животът на двете момичета е разтърсен из основи от друго немислимо събитие, свързано с баща им.

Някъде между детството и зрелостта, когато животът представлява низ от лесни решения, светът на сестрите Ива и Мая се променя драстично. Налага се да отговорят на въпроси, които възрастните дори не смеят да задават...

Филмът е градска история, която използва естествения декор на София – зоопарка, Борисовата градина, метростанциите и други емблематични за столицата места. От създателите на "Лора от сутрин до вечер".

„Това е филм, чрез който искам да споделя обичта си към хората. Вярвам в думите на Том Робинс, че никога не е късно да имаш щастливо детство и същевременно зная, че хората порастват чрез своите загуби. Може ли убийството да бъде акт на обич? Мисля, че „Баща ми, майка ми, сестра ми” дава един от възможните отговори на този въпрос. И тъй като филмът е произведение на изкуството, той няма претенция, че е последна инстанция по темата.”
Димитър Коцев-Шошо

„Най-голямото достойнство на филма е главната актриса: 14-годишната Александра Костова, която е просто някакво мини чудо!”
Александър Станишев.

Прожекция на София Филм Фест - 18.03.2016 г.

Кастинг

Режисьор: Димитър Коцев - Шошо
В ролите: Александра Костова, Радина Боршош, Юлиан Вергов, Станимир Гъмов, Ани Пападополу, Радена Вълканова, Валентин Ганев, Самуел Финци
Сценаристи: Иван Марков, Димитър Коцев - Шошо
Продуценти: Найо Тицин, Галина Маркова
Оператор: Александър Станишев
Copyright © 2024 Dir.bg.