Тролчета

Trolls

- 7.8/10

За филма

В разпространение от: 13.10.2016
Премиера в България: 28.10.2016
Премиера на DVD: 06.03.2017
Производител: DreamWorks Animation, 20th Century Fox
Разпространител: Александра Филмс
Награди и номинации: Номинация за Оскар 2017 г. (за песен)
Номинация за Златен глобус 2017 г. (за песен)
Награда "Грами" 2017 г.
4 номинации "Ани" 2017 г.

Интелигентна, забавна и пиперлива комедия за пътя към щастието - и на какво сте готов колко далеч бихте стигнали, за да го постигнете.

Един чуден и пъстър свят е населен от прекалено оптимистични тролчета, които обичат музиката, танците и се наслаждават на живота. Те са любвеобвилни и дружелюбни, обичат да си играят. Героите с тяхната цветна магическа коса са най-веселите и щастливи музикални създания.

Във филма оживява необикновен свят, вдъхновен от нишки, тъкани вълнени материи, пухкави кожи, много блясък и искрящи цветове. Зрителите ще се потънат напълно в тази непоказвана досега уютна вселена, която е нещо като „мъхесто разтапяне". И най-отличителната черта на героите са техните славни коси – в ярки бонбонени цветове, растящи право нагоре, противно на законите на гравитацията.

Някакъв тайнствен гигант обаче ще прекрати веселбата... Шареният свят ще се промени завинаги и тролчетата ще трябва да се изправят срещу страховита заплаха - мрачния гигант Бергенс, който е доволен единствено когато стомахът му е пълен с... тролчета!

След като Бергенс нахлува и опустошава веселото селце, най-щастливото тролче Попи (Ана Кендрик) и свръхпредпазливият темерут Бранч (Джъстин Тимбърлейк) се впускат в пътешествие, за да спасят приятелите си. Тяхната мисия е изпълнена с приключения и премеждия, а двамата противоположни герои трябва да се изтърпят взаимно достатъчно дълго време, за да успеят.

Филмът е и едно музикално приключение: невероятните събития с цветните сладури ще бъдат озвучени с оригинална музика от Джъстин Тимбърлейк, Гуен Стефани, Ана Кендрик и Ариана Гранде. Използвайки музиката като част от разказа, саундтракът включва пет техни песни и е допълнен с класически хитове от 60-те, 70-те и 80-те години, изпълнени от актьорския състав в нов аранжимент.

Оператор е Йон Дук Джун ("Кунг-фу панда", "Шрек завинаги").

(дублиран на български език)

Кастинг

Режисьори: Майк Мичъл, Уолт Дорн
Сценаристи: Джонатан Ейбъл, Глен Бъргър
Продуцент: Джина Шей
Музика: Кристоф Бек
Озвучен на български от: Кръстина Кокорска-Криста, Явор Караиванов, Живка Донева, Георги Велизаров, Георги Стоянов, Анатолий Божинов, Ива Стоянова, Пламен Чернев, Стоян Цветков
Озвучен от: Ана Кендрик, Джеймс Кордън, Джъстин Тимбърлейк, Кунал Найър, Гуен Стефани, Ръсел Бранд, Рон Фънчис, Зоуи Дешанел, Куавенжаней Уолис, Кристин Барански, Джон Клийс, Ръсел Бранд, Джефри Тамбор
Copyright © 2024 Dir.bg.