Райската стая

The Paradise Suite

Холандия, Швеция, България | 2015г | 123 минути | Драма | Официален сайт
- 5.5/10

За филма

В разпространение от: 29.10.2015
Премиера в България: 14.03.2016
Производител: Bastide Films, Film Vaest, Goetafilm, KaBoAl Pictures, PRPL
Разпространител: 20 София Филм Фест 2016

Това е историята на шест души (българка, африканец, сърбин, босненка и двама шведи), които се откриват един друг и понякога повлияват необратимо на съдбата си само с поглед.

За красивата млада българка Женя (Анжела Недялкова), пътуването до Амстердам се превръща в точно обратното на това, което си е представяла. Ужасният плен, в който тя се намира, кара приличащия на ангел африканец Яя (Исака Савадого) да се бори за свободата й – опасна битка, в която той губи всичко в името на вярата.

Сръбският военнопрестъпник Ивица (Борис Исакович), който току-що е станал баща, болезнено осъзнава, че престъпленията никога няма да останат ненаказани. Босненката Сека (Ясна Джуричич) няма за какво друго да живее, освен за да отмъсти. Оказва се обаче, че точно това нейно отмъщение връща любовта в живота й.

И когато шведският пианист Лукас (Ерик Адельов) бяга от временния си дом, баща му Стиг (Магнус Крепер) най-накрая разбира, че страстта им към музиката вреди на връзката между баща и син.

Прожекции на София Филм Фест: 14-15.03.2016 г.

Кастинг

Режисьор: Йоост фон Хинкел
В ролите: Анжела Недялкова, Борис Исакович, Ясна Джуричич, Силвия Петкова, Магнус Крепер, Ерик Адельов, Исака Савадого, Анна-Мария Николаева, Силвия Петрова, Веселин Ранков, Петя Силянова, Силвия Станоева
Сценарист: Йоост фон Хинкел
Продуценти: Йерун Бекер, Елен Хавенит
Музика: Александър Дойчев, Брам Мейндерсма
Оператор: Андреас Ленартшон
Copyright © 2024 Dir.bg.