Домът на Мис Перигрин за чудати деца

Miss Peregrine´s Home for Peculiar Children

САЩ | 2016г | 127 минути | 3D , Приключенски , Фентъзи | Официален сайт
- 8.8/10

За филма

В разпространение от: 28.09.2016
Премиера в България: 30.09.2016
Премиера на DVD: 30.01.2017
Производител: Bulletproof Cupid, Chernin Entertainment, Scope Pictures, 20th Century Fox
Разпространител: Александра Филмс

По едноименния дебютен роман (2011 г.) на американския писател Рансъм Ригс.

Филмът ни пренася в един магически свят, изпълнен с чудати образи и опасни приключения. Когато Джейк (Ейса Бътърфилд) открива улики към загадка, която обхваща алтернативни реалности и времена, той разкрива тайно убежище, известено като Дома на мис Перегрин за чудати деца.

Мистерията и опасностите се задълбочават, когато той опознава живеещите в него, както и специалните им умения и сили. Джейк осъзнава, че безопасността е илюзия и опасностите дебнат под формата на могъщи, скрити врагове. Той трябва да разбере какво е реално, на кого може да има доверие и кой всъщност е самият той, а призванието му е да защитава това място със способностите, които тепърва открива у себе си.

Филмът е изпълнен с фантастични и поглъщащи образи, запомнящи се герои, епични битки и уникални манипулации на времето - всички оживели под режисурата на доказалия богатата си фантазия Тим Бъртън в типичния му грандиозен стил. Посланието на филма е приемане на особеностите и странностите на всеки един от нас.

Кастинг

Режисьор: Тим Бъртън
В ролите: Ейса Бътърфилд, Ева Грийн, Самюъл Джаксън, Ким Дикенс, Алисън Джани, Елла Пърнел, Джуди Денч, Крис О'Дауд, Рупърт Евърет, Терънс Стамп
Сценарист: Джейн Голдман
Продуценти: Питър Чърнин, Джено Топинг
Музика: Майкъл Хайъм, Матю Марджисън
По книгата на: Рансъм Ригс
Оператор: Брюно Делбонел
Copyright © 2024 Dir.bg.