Логан: Върколакът

Logan

САЩ | 2017г | 137 минути | IMAX , Екшън , Фантастика | Официален сайт
- 7.8/10

За филма

В разпространение от: 02.03.2017
Премиера в България: 03.03.2017
Премиера на DVD: 10.07.2017
Производител: Donners Company, Marvel Entertainment, 20th Century Fox
Разпространител: Александра Филмс
Награди и номинации: Номинация за Оскар 2018 г. (сценарий)

a.k.a. "Wolverine 3"

Продължение на приключенията на мутанта-супергерой Логан / Върколак (Хю Джакман), известен още като "X-24".

Бой Холбрук е в ролята на злодея, а Ричард Грант - лудия учен. Патрик Стюарт отново влиза в образа на мутанта-маестро Чарлз Екзавиър, известен и като Професор "Х". В ролята на малката мутантка Лора Кини е 11-годишната англо-испанска дете-актриса Дафни Кийн.

Годината е 2029. Мутантите са почти изчезнали. Изолиран и унил, Логан е намерил убежище и дави дните си в пиене в отдалечен участък край мексиканската граница, където изкарва дребни пари като шофьор под наем. Другари в изгнанието му са бездомникът Калибан и болният Професор X, чийто изключителен ум е измъчван от все по-лоши припадъци.

Опитът на Логан да се скрие от света и неговия завет внезапно приключва, когато мистериозна жена се появява с неотложна молба: Логан да се грижи за безопасността на едно изключително младо момиче. Скоро ноктите ще изскочат от юмруците, когато на Логан ще се наложи да се изправи срещу тъмните сили и злодеи от собственото си минало в мисия на живот и смърт. Мисия, която ще постави позастарелия воин по пътя към неговата съдба.

Кастинг

Режисьор: Джеймс Манголд
В ролите: Хю Джакман, Патрик Стюарт, Дафни Кийн, Бойд Холбрук, Стивън Мърчант, Ричард Грант, Ерик Ла Сал, Елизабет Родригес, Дорис Моргадо
Сценаристи: Майкъл Грийн, Дейвид Джеймс Кели
Продуценти: Саймън Кинбърг, Лорън Донър
Музика: Марко Белтрами
Оператор: Джон Матийсън
Copyright © 2024 Dir.bg.