Маймуна

Monkey

България | 2016г | 95 минути | Драма , Семеен | Официален сайт
- 5.2/10

За филма

В разпространение от: 18.03.2016
Премиера в България: 30.09.2016
Производител: Спотлайт
Разпространител: Лента
Награди и номинации: Награда на публиката на 20 София Филм Фест 2016 г.

Разказ за двете полусестри Ива (Радина Боршош) и Мая (Александра Костова), които имат общ баща - Андрей (Юлиян Вергов). Лутайки се из емоционалните амплитуди на тинейджърството, фантазиите и страховете си, двете момичета оцеляват, всяка по свои правила.

Сестрите учат в едно и също училище, където основното забавление е да се коментират скритите тайни на преподавателите. С помощта на Мая се разкрива необичайна тайна за техния странен учител по физика - Пенев. Докато осъзнаят шока от това откритие, животът на момичетата е разтърсен из основи от друго немислимо събитие, свързано с баща им.

Неочакваното събитие променя живота на всички. Някъде между детството и зрелостта, когато животът представлява низ от лесни решения, светът на сестрите Ива и Мая се променя драстично. Налага се да отговорят на въпроси, които възрастните дори не смеят да задават... На децата им се налага бързо да пораснат, a на възрастните – да останат усмихнати въпреки всичко.

История за избора да живееш от светлата страна и да продължиш да вярваш, дори когато дядо Коледа си тръгне завинаги. История за слон, доктор, маймуна, хористи, майки, учители и извънземни, но най-вече за един баща, който трябва да си тръгне… с усмивка. История за любов като никоя друга...

Кастинг

Режисьор: Димитър Коцев-Шошо
В ролите: Юлиан Вергов, Александра Костова, Ана Пападопулу, Радина Боршош, Станимир Гъмов, Радена Вълканова, Леонид Йовчев, Валентин Ганев
Сценаристи: Димитър Коцев-Шошо, Иван Марков
Продуценти: Найо Тицин, Димитър Коцев-Шошо, Кръстьо Ламбев
Музика: Виктор Стоянов
Оператор: Александър Станишев
Copyright © 2024 Dir.bg.