Спомен за страха

Memories of Fear

България | 2016г | 80 минути | Драма
- 0/10

За филма

В разпространение от: 23.09.2016
Производител: Арт 47
Разпространител: 34 Златна роза 2016
Награди и номинации: Две специални награди от фестивала „Златна роза” Варна 2016 г. (на критиката и за музика)

Изгорена книга. Провален живот. Унижения, които не се прощават. Травми, които не се забравят. Малки “бунтове“ и малки “предателства“. Пъзел от много човешки съдби, в които малките “не“-та образуват едно голямо “да“…

Включени са епизоди, непозволени да бъдат заснети във филма „Масово чудо”, създаден по сценария на Константин Павлов от 1980 година.

Филмът проследява еднотипния начин на живот на коренно различни персонажи. Това е поетична филмова сатира, която не се вписва в нито един от условните модели. Бавното безвремие, протичането на живота е далечен, но не носталгичен, а критичен спомен. Безцветната и беззвукова атмосфера обгръща мозайката от съдби, контролирани от ченгета. Цветовете са в емблемите, знамената и лозунгите. Изключително точно е уловен духът на онези 45 години, които уж са стигнали, но все още определят битието ни.”
(Росен Спасов)

"Това е сгъстена форма на действителността от 1968 година. В него има хиперболизация, защото същността на живота е гротескова. Замислен е като изповед, образ на нравствена болка, но не и като социална реакция."
(Иван Павлов)

Прожекция на "Златна роза" Варна: 23.09.2016 г.
Прожекция на София Филм Фест: 15.03.2017 г.

Кастинг

Режисьор: Иван Павлов
В ролите: Ивайло Христов, Ованес Торосян, Милко Йовчев, Йорданка Стефанова, Благой Пеев, Стефан Мавродиев, Атанас Атанасов, Стефка Янорова, Кръстьо Лафазанов, Валентин Танев, Малин Кръстев
Сценарист: Красимир Крумов-Грец
Продуцент: Марияна Павлова
Музика: Божидар Петков
Оператор: Светла Ганева-Кулева
Copyright © 2024 Dir.bg.