Сент Амур

Saint Amour

Франция, Белгия | 2016г | 101 минути | Комедия | Официален сайт
- 6/10

За филма

В разпространение от: 02.03.2016
Премиера в България: 10.02.2017
Производител: JPG Films, No Money Productions, Nexus Factory, Umedia, Le Pacte
Разпространител: 6A Media Entertainment

Една чаровна комедия за баща и син, които тръгват на винен тур, в който - освен прекрасни вина - вкусват и от сладостите на любовта.

За Брюно (Беноа Пулворд), земеделското изложение в Париж е събитието на годината, тъй като тогава той предприема дегустационен тур из винарските райони на Франция и пиейки обикаля щандовете, без дори да му се налага да излиза от залата. Този път обаче, баща му Жан (Жерар Депардийо) има по-голяма цел: да спечели награда със своя бик за разплод, носещ името Навуходоносор.

На Брюно му е писнало да бъде фермер и иска да се махне от семейния бизнес. Жан решава да мотивира сина си, като тази година го отведе на истински винен тур. И така, двамата наемат шофьор на такси на име Майк (Венсан Лакост) и се отправят на импровизирано пътуване сред различни винарски райони.

По време на техните скитания, тези трима съвсем различни мъже успяват да вкусят не само чудни вина като „Сент Амур”, но и да опитат удоволствията на любовта.

Кръстена на прочутата марка божоле, това е комедия, искряща от виталност – почит не само към доброто вино, но и към т. нар. „обикновени хора”. Неповторимата френска природа, лозята и изящните вина засилват вкуса към живота и любовта.

Прожекции на Киномания: 23 и 27.11.2016 г.

Кастинг

Режисьори: Беноа Дьолепин, Гюстав Керверн
В ролите: Жерар Депардийо, Беноа Пулворд, Венсан Лакост, Селин Салет, Гюстав Керверн, Андреа Фереол, Киара Мастрояни, Ана Жирардо
Сценаристи: Беноа Дьолепин, Гюстав Керверн
Продуценти: Беноа Дьолепин, Гюстав Керверн, Жерар Депардийо
Музика: Себастиан Телие
Оператор: Юг Полен
Copyright © 2024 Dir.bg.