Патерсън

Paterson

САЩ, Германия, Франция | 2016г | 118 минути | Драма , Комедия | Официален сайт
- 9.5/10

За филма

В разпространение от: 16.05.2016
Премиера в България: 06.01.2017
Производител: Amazon Studios, Animal Kingdom, Inkjet Productions, K5 Film, Le Pacte
Разпространител: НДК
Награди и номинации: Награда "Palm Dog" от кинофестивала в Кан 2016 г. (за кучето Нели) и номинация за Златна палма (Джим Джармуш)
3 номинации за Готъм 2016 г.

Адам Драйвър играе автобусен шофьор-поет на име Патерсън, който живее и работи в града Патерсън, щата Ню Джърси. Това е и родният град на именития поет Уилям Карлос Уилямс, а една от неговите най-известни поеми е озаглавена тъкмо „Патерсън”...

Изтънчено забавна и изпълнена с топлота медитация над ежедневните детайли в (не)обикновения живот на една обичаща се двойка. Тиха, трогателна почит към позитивната сила на изкуството.

Патерсън става всяка сутрин и кара своя автобус, като черпи вдъхновение за свенливо записваните в тефтера си стихове от обикновените неща, които наблюдава по пътя си. Съпругата му Лора си стои вкъщи, където рисува, занимава се с дизайн, учи се да свири на китара и търси кариерни възможности, наблюдавана от английския им булдог.

От тези наглед скучни детайли Джармъш извайва неподражаемата атмосфера на честния, изпълнен с надежди живот в малкото градче, който е наситен с комични моменти и истински емоции.

Прожекции на Киномания: 25-27.11.2016 г.

Кастинг

Режисьор: Джим Джармъш
В ролите: Адам Драйвър, Голшифте Фарахани, Бари Шабака Хенли
Сценарист: Джим Джармъш
Продуценти: Джошуа Астракън, Картър Логан
Музика: Картър Логан
Оператор: Фредерик Елмс
Copyright © 2024 Dir.bg.