Пътуване във времето

Voyage of Time: Life´s Journey

САЩ | 2016г | 90 минути | Документален , Драма | Официален сайт
- 9.5/10

За филма

В разпространение от: 07.09.2016
Премиера в България: 15.09.2017
Производител: Sophisticated Films, Wild Bunch, Plan B Entertainment
Разпространител: 6A Media Entertainment

Наратив: с гласа на Кейт Бланшет (на 90-минутната версия на 35 мм, показана и в България) / с гласа на Брад Пит (на 40-минутната IMAX версия).

Първи опит на Терънс Малик в документалното кино. Филмът е поетично празнуване на живота и великата история на космоса, пренасяйки аудиторията в едно огромно, но близко и лично пътуване, което обхваща ерата от Големия взрив през времето на динозаврите до сегашния ни човешки свят ... и извън него.

Панорамата на филма с внушителни образи ще ви отведе в сърцето на монументалните събития, за които никога не е имало свидетели - от раждането на звездите и галактиките до експлозията на разнообразни форми на живот на планетата Земя, включително човечеството.

Трепетно и радостно времево приключение из историята на вселената.
Потопете се в това е космическо преживяване - химн на славата на природата, живота и научните открития, в което всички елементи се събират, за да формират най-оригиналния филм на Малик досега. Изживейте разгръщането на времето.

В дискусии за създаването на нови филмови светове, разговорите днес стигат или до филмите по комикси и фантастичните създания, населяващи мултиплексите, или до самодостатъчните рефлексии на реалността, създадени от находчиви таланти като Уес Андерсън и братя Коен. Малцина американски автори обаче са успели да конструират уникална филмова вселена като Терънс Малик. Неговият свят е наситен с тихо шептене и природни чудеса, той създава истински поетично кино.

И сега Малик представя своя шедьовър, ода за чудото на сътворението, която прави от години. Невероятно амбициозният филм е точно толкова епичен, колкото подсказва и заглавието му – Малик ни отвежда на времево пътешествие из историята на вселената.

След като виждаме раждането на звездите и еволюцията на живота на Земята, спираме в почуда пред слънцето и планетите, преди да се гмурнем в мастилените океански дълбини, където в мрака плуват нажежени създания. Съзерцателен и умозрителен тон е в тон с величието на темата, представена с изумителни изображения.

"Визуално чудо и интелектуална наслада, Пътуване във времето безспорно е едно от най-забележителните филмови изживявания на годината."
Джеси Уенти

Прожекции на Киномания: 19.11.-01.12.2016 г.
Специална прожекция в Дом на киното: 02.10.2017 г. (съвместно с експозицията "Отвъд времето и пространството" от картини на Ginny Andre и фотографии).

Кастинг

Режисьор: Терънс Малик
Сценарист: Терънс Малик
Продуценти: Дид Гарднър, Брад Пит
Музика: Капела Августина
Оператор: Пол Аткинс
Copyright © 2024 Dir.bg.