Чет Бейкър: Born to Be Blue

Born to Be Blue

САЩ, Канада | 2015г | 97 минути | Биографичен , Драма , Музикален | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 11.03.2016
Производител: New Real Films, Lumanity Productions, Productivity Media, IFC Films

Итън Хоук има просто магнетично екранно присъствие като Чет Бейкър – легендарния тромпетист и певец, който, след като се превръща в джаз икона през 50-те години, става не по-малко известен и с пристрастеността си към наркотиците. Този филм предлага въображаема версия на живота на Бейкър като съчетание от истински и измислени събития, ситуирайки действието по-късно в кариерата му, когато – след години на злоупотреба с хероин, финансови проблеми и публични унижения – той подготвя своето завръщане.

Филмът показва музиканта в края на 60-те, докато се снима във филм за своя вече покрит с лоша слава живот. Той се отдава на страстна любов на и извън снимачната площадка с Джейн – актрисата, играеща една от любовниците му. Ала надеждите му за успешно бъдеще са внезапно съсипани след брутален побой на паркинг след концерт...

Канадският режисьор и сценарист Робърт Будро ни въвлича в съблазнителния джаз свят от епохата, докато ситуира историята на Бейкър в по-широкия контекст на расовите проблеми и нарастващото политическо напрежение в Америка през 60-те. Много повече от стандартен биографичен филм, Чет Бейкър: Born to Be Blue прилага изпълнен с въображение подход, верен на творческия натюрел на своя герой, представяйки живота на артист, чийто принос към музиката е толкова грандиозен, колкото и пристрастията му са трагични.

Кастинг

Режисьор: Робърт Будро
В ролите: Итън Хоук, Джанет-Дейн Грин, Стивън Макхати, Кармен Иджого
Сценарист: Робърт Будро
Продуцент: Робърт Будро
Музика: Тодор Кобаков
Оператор: Стив Косенс
Copyright © 2024 Dir.bg.