Следи

Pokot

Полша, Германия, Чехия, Словакия, Швеция | 2017г | 128 минути | Драма , Криминален , Мистъри | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 24.02.2017
Производител: Studio Filmowe "Tor", Heimatfilm, Nutprodukce, Chimney group, Nutprodukcia
Разпространител: 21 София Филм Фест

"Spoor":
По романа "Карай плуга си през костите на мъртвите" (2009 г.) на полската писателка Олга Токарчук.

Главната героиня е пенсиониран инженер, астроложка и вегетарианка, живееща в живописно селце в Судетите. В една снежна зимна нощ тя се натъква на трупа на съседа си бракониер. Смъртта му е обвита в мистерия, защото единствените видими следи около дома му са от копита на сърна. Нима е възможно дивите животни да си отмъщават?

Една история за реалността в съвременна Полша, 25 години след падането на комунизма. Филмът е смесица от жанрове: психологическа драма за унизени хора и животни; увлекателна криминална история; феминистко изследване на ситуацията от възрастна жена, която се бори за ценностите си в съвременното полско общество. Главната героиня е честна, щедра, проницателна, но и луда. Упорита е и е изпълнена с негодувание. Тя ни повежда на пътешествие към една земя, чиято природа може да спре дъха с красотата си, но е и пълна с кал, корупция, жестокост и човешка глупост.

Прожекция на София Филм Фест: март 2017 г.

Кастинг

Режисьор: Агньешка Холанд
В ролите: Агньешка Мандат-Грабка, Виктор Зборовски, Якуб Гершал, Патриция Волни, Мирослав Кробот, Борис Шиц, Томаш Кот, Анджей Грабовски, Катаржина Херман
Сценаристи: Агньешка Холанд, Олга Токарчук
Продуценти: Януш Вахала, Кшиштоф Зануси
Музика: Антони Лазаркевич
По книгата на: Олга Токарчук
Оператор: Йоланта Дилевска
Copyright © 2024 Dir.bg.