Врагове

Enemies

България | 2017г | 101 минути | Военен , Драма | Официален сайт
- 5.5/10

За филма

В разпространение от: 17.03.2017
Премиера в България: 20.04.2018
Производител: Omega Films
Разпространител: А Плюс Филмс

(черно-бял)
По действителен случай.

Действието се развива по време на Балканската война. Български войници се срещат с техните турски противници. Не закъснява и големият въпрос: могат ли противоречията между българите да се окажат по-силни от омразата към враговете?

През пролетта на 1913 г. българската армия вече е претърпяла неуспеха на атаката на Чаталджа и устремът й е спрян. В Мраморно море стои един турски крайцер и засипва със снарядите си българските окопи. Корабът е извън обсега на българската артилерия. Тогава се взима решение една лодка да се превърне в жива торпила и с нея да бъде унищожен броненосецът. С тази отговорна задача се нагърбват 7 български военни - различни по чин, произход и образование. Всеки със своя характер. Ражда се ударен отряд - "великолепна седморка", която е готова да се жертва, за да извърши подвиг

Но точно в решаващия момент се случва нещо неочаквано... По пътя се сблъскват с турски войници, които от врагове стават техни съюзници - а противоречията между българите могат да се окажат по-силни от омразата към враговете.

Един мъжки филм, без нито една женска роля.

Прожекция на София Филм Фест: 17.03.2017 г.

Кастинг

Режисьор: Светослав Овчаров
В ролите: Асен Блатечки, Иван Бърнев, Валентин Ганев, Христо Ушев, Стефан Мавродиев, Леарт Докле, Димитър Овчаров
Сценарист: Светослав Овчаров
Продуценти: Светослав Овчаров, Светла Цоцоркова
Оператор: Рали Ралчев
Copyright © 2024 Dir.bg.