Бележитият гражданин

El ciudadano ilustre

Аржентина, Испания | 2016г | 118 минути | Драма , Комедия | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 08.09.2016
Производител: Arco Libre, Televisión Abierta, Magma Cine, Walt Disney
Разпространител: 21 София Филм Фест 2017

"The Distinguished Citizen":

Даниел Мантовани (Оскар Мартинес) е аржентински писател, който от 30 години живее в Европа. Той е признат по целия свят и печели Нобелова награда за литература. Романите му се отличават с това, че разказват за живота в родния му Салас – малко аржентинско градче, в което не се е прибирал от младежките си години.
Сред множеството писма, които получава ежедневно, един ден писателят открива покана за получаване на най-голямата награда на град Салас – медал за Изключителен гражданин. Въпреки многото си задължения, Даниел решава да приеме това отличие и да поостане в градчето няколко дни.
Предстоящото пътуване ще е важно за Даниел по няколко причини: най-после триумфално ще се завърне в родния си град, ще погледне към миналото, където са старите му приятели, любови и носталгични пейзажи, но най-важното – това е своеобразно връщане към основния източник на неговото вдъхновение. Когато пристига в Салас, писателят открива, че има някои неща, които все още го свързват с града, но съществуват и различия, които бързо ще го превърнат в странен и притеснителен елемент в местното ежедневие.

Прожекции на София Филм Фест: 10-28.03.2017 г.

Кастинг

Режисьори: Гастон Дупрат, Мариано Кон
В ролите: Оскар Мартинес, Дади Бриева, Андреа Фригерио, Нора Навас, Мануел Висенте
Сценарист: Андрес Дупрат
Продуцент: Фернандо Соколович
Музика: Тони Мир
Оператор: Мариано Кон
Copyright © 2024 Dir.bg.