Етел и Ърнест

Ethel & Ernest

Великобритания | 2016г | 94 минути | Анимация , Драма , Исторически | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 28.10.2016
Производител: Cloth Cat Animation, Lupus Films, BBC One
Разпространител: 21 София Филм Фест 2017

По едноименния графичен роман ("Ethel & Ernest: A True Story", 1998 г.) за родителите му на британския графимен автор Реймънд Бригс.

Истинската история на родителите на Бпигс – Етел и Ърнест. Те са двама обикновени лондончани, които живеят в години на необикновени събития и големи социални промени.
Топъл, забавен, но и горчив, филмът проследява живота на прислужницата Етел и млекаря Ърнест от случайната им първа среща през 1928 г., през раждането на сина им, до смъртта им през 1971 г.

От социалните разделения през 20-те години на XX в. до кацането на Луната през 1969 г. филмът ни показва ключовите моменти, оформили века, но през очите на Етел и Ърнест. Виждаме ужаса на Голямата депресия, зараждането на Втората световна война, военните процеси, еуфорията от Деня на победата, следвоенното поколение и културната революция през 60-те.

Отразявайки живота и проблемите на работническата класа в Лондон в моменти на социална и политическа промяна, "Етел и Ърнест" е прочувствено признание към една обикновена двойка и едно необикновено поколение.

Прожекции на София Филм Фест: 11 и 12.03.2016 г.

Кастинг

Режисьор: Роджър Мейнууд
Сценарист: Роджър Мейнууд
Продуценти: Камила Дийкин, Рут Филдинг
Музика: Карл Дейвис
По книгата на: Реймънд Бригс
Озвучен от: Джим Бродбент, Бренда Блетин
Copyright © 2024 Dir.bg.